Hatalmas szintet lép a Google Maps, aminek az autósok nagyon fognak örülni.

A Google Maps már így is a világ leghasználatosabb térképes alkalmazása, hamarosan viszont már tényleg csak ezt lesz érdemes mindenkinek használnia. Megszokhattuk már, hogy a fejlesztők folyamatosan frissítik az applikációt, a visszajelzések alapján általában hiánypótló újdonságokkal kibővítve azt. A legújabb, már a csőben várakozó bővítményeknek ezúttal az autósok fognak nagyon örülni.

A vállalat ugyanis bejelentette, hogy a Google Maps hamarosan nemcsak az autós útvonalakat, a forgalmat és a baleseteket fogja mutatni, hanem a közlekedési lámpákat, a stop táblákat, de egyes településeken még az utak pontos formáját, szélességét és a járdaszigeteket is fel fogja tüntetni.

A legnagyobb újítás azonban nem ezek, hanem az útdíjak jelölése lesz. Vagyis az útvonalak tervezésekor látni fogjuk, hogy melyik út, autópálya a fizetős, illetve azt is, hogy mennyibe kerül Ha esetleg szeretnénk ezeket az utakat elkerülni, akkor kiválaszthatunk egy másik, ingyenes útvonalat is helyette. A Google az autópályadíj-árakat a helyi útdíjszedőtől, hatóságtól fogja megkapni, így egészen friss árakkal kalkulálhatunk az indulás előtt.

google maps tolls

Az újdonságok a következő hetekben fognak fokozatosan élesedni Android és iOS eszközökön, de először csak az Egyesült Államokban, Indiában, Japánban és Indonéziában lesznek elérhetőek. Ezután a világ többi országába is megérkeznek, de a Google nem közölt még erről pontos dátumokat.

Nagyon para: Szellemet találtak egy budapesti Google utcaképen

 

https://leet.hu/2022/03/28/warzone-clash-royale-mortal-kombat-indul-a-samsunggamer-nights-2-0/

×