Nagyszerű újításnak örülhetnek a vidékiek és az országban sokat utazgató magyarok.

A Google szüntelen újabb hasznos funkciókkal vértezi fel a lassan nélkülözhetetlenné váló térképes alkalmazását, amely ezúttal kifejezetten magyaroknak szánt újdonsággal bővült.

A mai naptól kezdve ugyanis a Google Maps már a Volán vidéki menetrendjeit is ismeri, amely a napokban fokozatosan kerül be az alkalmazásba. Üröm az örömben, hogy előbb csak a tervezett menetrendet fogja ismerni és feltüntetni, de a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) közlekedésért felelős államtitkár, Vitézy Dávid szerint később a valós idejű menetrendi adatok is bekerülnek.

Ez pedig azt jelenti, hogy a Google térképes útvonaltervezése az ország közel 70 városában, ahol a Volán lát el tömegközlekedési feladatokat mutatni fogja a járatokat és a várható menetidőt – többek között például Győrben, Egerben, Zalaegerszegen, Nyíregyházán, Szekszárdon, Nagykanizsán, Sopronban, Siófokon, Dunaújvárosban, Békéscsabán, Szolnokon, Salgótarjánban, Ózdon, Esztergomban. 

Vitézy így zárta a Facebookos bejelentését: „Egy évtizeddel ezelőtt a BKK a vezetésemmel elsőként tette az utazástervezők számára nyílttá és elérhetővé a GTFS menetrendi adatait, amit aztán néhány évvel később a MÁV-Start és a Volánbusz helyközi menetrendjeivel is követtünk. Mától ez a tájékozódási lehetőség fokozatosan kibővül azon települések helyi menetrendjeivel, amelyeken a Volánbusz végzi a helyi közösségi közlekedési közszolgáltatást”

Kép: Vitézy Dávid – Facebook

Az egyik legjobb funkcióval bővül a Google Maps mobilos alkalmazása

 

×