Játékipari rekord: Soha senki nem gyűjtött még annyi adományt, amennyit a Fortnite játékosok

Lehet, hogy nem is tudtak róla, lehet szándékosan költöttek, a tényen nem változtat: a Fortnite játékosai a játékiparban példátlan mértékű adományt gyűjtöttek a háború elől menekülő ukrán lakosságnak.

0
 

Lehet, hogy nem is tudtak róla, lehet szándékosan költöttek, a tényen nem változtat: a Fortnite játékosai a játékiparban példátlan mértékű adományt gyűjtöttek a háború elől menekülő ukrán lakosságnak.

Az Epic Games és az Xbox még március 20-án jelentették be, hogy a Fortnite teljes bevételét, ami április 3-ig befolyik a játékon belüli vásárlásokból, azt teljes egészében az ukrán menekültek megsegítésén dolgozó humanitárius szervezetnek adományozzák.

Már a bejelentést követő következő nap lehetett sejteni, hogy valószínűleg ez lesz minden idők legnagyobb játékipari adománygyűjtése, hiszen március 21-ére már 12 milliárdot hoztak össze a játékosok. Mivel a gyűjtés pont a szezonkezdetre lett időzítve, így azt is tudhattuk, hogy a költekezési kedv később egy kicsit alább fog majd hagyni, ám még így is őrületes pénzmennyiségre kell számítanunk.

A gyűjtés tegnap véget ért, a Fortnite játékosai pedig 144 millió dollárt, több mint 48 milliárd forintot gyűjtöttek össze a vásárlásaikkal a háború elől menekülő ukrán civileknek.

A játékiparban ezidáig még soha senki nem gyűjtött össze annyi adományt, mint amennyit a Fortnite játékosai. Ezt a pénzt teljes egészében az olyan segélyszervezetek között osztják szét, akik munkájukkal kifejezetten az ukrán menekülteket, a háború kárvallottjait segítik, mint amilyen például a Direct Relief, az Unicef, az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága, az ENSZ Gyermekalapja és a Világélelmezési Program.

De nem az Epic és az Xbox, akik ilyen jótékonysági gyűjtést szerveztek. Előbb például az indie fejlesztők legfőbb platformjának számító itch.io-n fogtak össze egy óriási, 2 millió forint összértékű játék és egyéb digitális tartalmakat kínáló csomaggal, amely eladásai 100 százalékát humanitárius segélyezésre ajánlották. Ebből 2 milliárd forint jött végül össze.

Ezután a Humble Bundle is elindította a saját jótékony kezdeményezését, és egy hasonló csomagot kínáltak az játékosoknak némi adományért cserébe. A Humble Games 6,7 milliárd forintot kalapozott össze, amit ugyancsak az ukrán civileket megsegítő szervezeteknek ajánlottak fel.

Mindeközben az orosz játékfejlesztők is nagy gondban vannak, mégis arra biztatnak mindenkit, hogy torrentezzék le a játékaikat:

Ilyen se volt még: Torrentezésre biztat egy orosz játékfejlesztő csapat

 

https://leet.hu/2022/03/28/warzone-clash-royale-mortal-kombat-indul-a-samsunggamer-nights-2-0/

×