Az Epic Games a Fortnite teljes bevételét adományozza a háború elől menekülő ukrán civileknek

A vállalat a világ egyik, ha nem a legjövedelmezőbb játékának két heti teljes bevételét adja az ukrán menekültek megsegítésére, ami várhatóan nagyon sok millió dollárt fog jelenteni.

0
 

A vállalat a világ egyik, ha nem a legjövedelmezőbb játékának két heti teljes bevételét adja az ukrán menekültek megsegítésére, ami várhatóan nagyon sok millió dollárt fog jelenteni.

Az ukrán-orosz háború lassan egy hónapja húzódik, ez idő alatt pedig szinte a teljes játékipar egyként állt ki a háború elől menekülő bajbajutott ukrán lakosság mellett. Megannyi gyártó, kiadó, és kisebb-nagyobb stúdió szervezett gyűjtést vagy adományozott több százezer dollárt a civilek megsegítésén dolgozó humanitárius szervezeteknek, ez a fajta példátlan segítségnyújtás pedig a háború elhúzódásával sem apad.

Az Epic Games a minap jelentette be, hogy a Fortnite legújabb szezonjának kezdetével egy nagyszabású adománygyűjtésbe kezd a játékon belül. Ez annyit takar, hogy a népszerű battle royale március 20. és április 3. közötti teljes bevételét az olyan ukrán menekülteket segítő szervezeteknek ajánlják fel, mint a a Direct Relief, az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága, az ENSZ Gyermekalapja és a Világélelmezési Program.

Tehát a világ összes Fortnite játékosa által in-game tárgyra, kozmetikumra, V-Bucks-ra, Fortnite Crew-ra, Battle Passra elköltött pénze olyan helyre kerül, ahol jelenleg óriási szükség van rá.

A gyűjtésbe – mint egyetlen platformtulajdonos – az Xbox is beszáll, ami a Fortnite játékbeli tranzakciókból származó teljes bevételét (részesedését) felajánlja az Epic által megjelölt humanitárius szervezetek számára.

Fontos azonban, hogy a V-Bucks költések nem számítanak bele az adományozásba, mivel az csak játékbeli valuta, kizárólag a valódi pénzből történő V-Bucks átváltásokat számolják. Beleszámolják azonban a kiskereskedésekben vásárolt kártyák értékét, hogy ha azokat a megjelölt idősávban váltják be a játékon belül.

A kezdeményezéssel az Epic követi a független fejlesztők és alkotók példáját, akik néhány nappal ezelőtt fogtak össze az itch.io-n egy óriási gyűjtés keretében, amely során egy több mint 2 millió forint értékű gyűjteményt kínáltak csak pár ezer forintért. Az akció végére 2 milliárd forint gyűlt össze, amely 100 százalékát ugyancsak az ukrán menekülteket megsegítő szervezetnek utaltak el. Most egy hasonló gyűjtés folyik a Humble Bundle-n is, ahol száznál is több játékot kínálnak egy árért.

Az Epicnek azonban nem ez az első kiállása a háború ellen. Korábban több másik játékipari szereplőhöz hasonlóan felfüggesztették a termékeik értékesítését Oroszországban, viszont sok más vállalattal ellentétben nem vonultak ki teljesen, és nem lehetetlenítették el az orosz játékosokkal való chatelést sem. Az Epic azért döntött így, mert szerintük ezekben az időkben kulcsfontosságú a kommunikáció, amitől nem fogják megfosztani az orosz játékosaikat.

via – Eurogamer, The Verge

John Romero 28 év után új pályát csinált a Doom 2-höz, hogy segítse az ukrán civileket

https://leet.hu/termekek/konzolok/?price=&pa_gyarto=venom&stock=

×