Az indie játékfejlesztők egy óriási akció-adománygyűjtés keretében fogtak össze, hogy ezzel segítsék a háború elől menekülő ukrán civileket.

A Necrosoft Games csapata több száz (732) másik független játékkészítővel közösen egy olyan eszeveszett adománygyűjtésbe fogtak, amilyet nagyon ritkán lát a világ.

Az indie játékfejlesztés egyik legátfogóbb platformján, az itch.io-n ugyanis egy közel 1000 játékot tartalmazó csomagot állítottak össze, amely összes bevételét a háborúban károsult, menekülő ukrán civileket megsegítő két humanitárius szervezetnek ajánlanak fel. Ez pedig azért kerekítheti el a szemeket, mert az alkotók és stúdiók által belepakolt 991 játék összértéke (más platformokról) 6539 dollár, vagyis jelenlegi árfolyamán számolva 2,3 millió forint lenne.

Ehelyett viszont az összeset egyben odaadják nekünk mindösszesen 10 dollárért, kb. 3500 forintért cserébe, ami 99%-os akciót jelent.

A csomagban olyan játékokat találunk, mint a SkateBird, a Backbone, a CrossCode, a Kingdom: Two Crowns, a Superhot, a Night Call, a A Short Hike, a Celeste, a Minit, megannyi társast, szerepjátékot és még nagyon, de tényleg nagyon sok mást.

A cél 1 millió dollár összekalapozása, aminek a 87 százaléka 59.200 adományozó révén 9 nappal a lejárta előtt már össze is jött. A csomagot egyébként nem csak a minimum 3500 forinttal lehet kiváltani, ezért ha tehetjük, akkor ildomos egy picivel többel beszállni a gyűjtésbe. A platformon egyébként szoktak más ügyeket is támogató gyűjtéseket szervezni, amikor hasonló módon több tucat játékot adnak azoknak, akik hozzájárulnak a nemes célhoz.

Ha pedig szeretnél még jobban hozzájárulni a háború károsultjainak megsegítéséhez, akkor érdemes lehet ránézned a legendás John Romero akciójára is:

John Romero 28 év után új pályát csinált a Doom 2-höz, hogy segítse az ukrán civileket

https://leet.hu/shop/newmerch/

×