A legendás játékfejlesztő ismét csillagos ötösre vizsgázott emberségből. Óriási respect, Romero!

Noha a legendás páros, John Carmack és John Romero kapcsolata a Doom második része után egy bitang nagy konfliktussal kölcsönös utálatba fajulva örökre megromlott, azt azért biztosra vehetjük, hogy mindkét fejlesztőzseni alapvetően jó ember.

Romero például messze híres arról, mennyire közvetlen a rajongókkal – meg úgy mindenkivel jó fej, folyamatosan segíti a játékosközösségeket, és sokszor kiállt már bizonyos jó ügyek mellett is. A Doom-sorozat atyja most újfent remek példát mutat a játékosoknak és a játékiparnak, és bejelentette, hogy pénzadománnyal megsegíti az ukrán-orosz háború miatt bajbajutott és/vagy menekülő, de mindenképp segítségre szoruló ártatlan ukrán civileket.

Méghozzá nem is akárhogyan: a mester egy teljesen új pályát készített a Doom II-höz, aminek összes bevételét az ukrán Vöröskeresztnek és az ENSZ Központi Vészhelyzeti Alapnak adja.

A ‘One Humanity’ névre keresztelt pálya pedig kifejezetten különleges, ugyanis 28 után ez az első olyan tartalmi kiegészítője a Doom II-nek, amit Romero maga készített.

A pálya mindösszesen 5 euróba kerül (ami jelenleg sajnos közel 2000 forintot jelent), egyetlen feltétele pedig az eredeti Doom II megléte – amit a Steamen és a Final Doom-mal kiegészítve GoG-on is be tudtok szerezni.

Milliókkal segítik az ukrán civileket a játékfejlesztők – amitől orosz játékosok vérszemet kaptak

 

https://leet.hu/shop/newmerch/

×