Ilyen se volt még: Torrentezésre biztat egy orosz játékfejlesztő csapat

Az orosz fejlesztők elég nagy slamasztikába kerültek a nyugati államok gazdasági, illetve a játékipar szankciói miatt – a játékaikat az országban nem lehet megvenni, míg a külföldi eladásokból származó bevételeket nem kapják meg.

0
 

Az orosz fejlesztők elég nagy slamasztikába kerültek a nyugati államok gazdasági, illetve a játékipar szankciói miatt – a játékaikat az országban nem lehet megvenni, míg a külföldi eladásokból származó bevételeket nem kapják meg.

Oroszországot nemcsak a nyugati államok, hanem a komplett játékipar is kemény szankciókkal és korlátozásokkal büntette, miután kirobbant az ukrán-orosz háború.

A videojátékos szcéna legnagyobbjai sorra jelentették be az orosz működésük leállítását, amely következményeként az orosz játékosokat tulajdonképpen minden szolgáltatástól és platformtól elvágták. Így pedig nem tudnak új játékokat vásárolni, és nem költhetnek semmilyen játékbeli cuccokra sem. Az egyetlen módja, hogy Oroszországban videojátékhoz jusson valaki, az a warez, amire most egy nehéz időket élő orosz stúdió is biztat.

A függetlenként működő Four Quarters a Vkontakte-oldalán (az orosz Facebook) arra buzdította a játékosokat, hogy nyugodtan torrentezzék le a játékukat, a Loop Hero-t, amihez egy linket is mellékeltek.

Ezt pedig nem csak az orosz követőiknek üzenték. Azok a játékosok ugyanis, akik szeretnék továbbra is támogatni a háborús helyzetről kicsit sem tehető orosz játékfejlesztőket, azoknak új megoldások után kell nézniük. A játékipari szankciók életbe lépése után ugyanis nemcsak az orosz játékosok szívnak, hanem náluk sokkal keményebben az orosz játékfejlesztők is, akik az országon belül nem tudják eladni a játékaikat, míg a külföldi eladásokból származó bevételeket nem tudják felvenni.

„Először is, [a háború és a szankciók] erkölcsileg nagyon keményen érintettek minket, mert nem támogatjuk a háborút. A közönségünk nagy része támogatott minket, pedig már az is ijesztő, hogy bármilyen háborúellenes kijelentésre, még ha ilyen apróságokra is, like-ot adnak.” – mondta Four Quarters a Kotakunak.

A fejlesztők elmondása szerint egyáltalán nincsen bajuk a torrentezéssel, sőt, aki csak tudja nyugodtan töltse le a Loop Hero-t, mert a közösség már így is nagyon sok adományt juttatott el nekik. „Segítsetek felemelni a kalózzászlót” – biztatott a Four Quarters kiemelve, hogy a biztonság kedvéért azért mindenki használjon VPN-t.

Az orosz civilek a játékipar elveszítése után a Wikipédia miatt aggódnak:

Az orosz civilek pánikolnak – Tömegesen töltik le a Wikipédiát

×