Hihetetlen mennyiségű pénzt költöttek el a játékosok egyetlen nap alatt a Fortnite-ban, amit az Epic és az Xbox teljes egészében a humanitárius szervezeteknek ajánl.

Talán még egy napja sincs, hogy az Epic Games az Xboxal karöltve bejelentette, hogy a Fortnite két heti teljes bevételét azoknak a humanitárius segélyszervezeteknek ajánlja, melyek közvetlenül segítik a háború elől menekülő ukrán civileket, de máris hihetetlen pénzmennyiség gyűlt össze.

Az persze eddig sem volt nagy titok, hogy a Fortnite a világ egyik legjobban fialó játéka, de arra azért nem számítottunk, hogy konkrétan több pénz jön belőle össze egyetlen nap leforgása alatt, mint amennyit a komplett játékipar – egyébként példátlan nagy összefogással – adományozott eddig. Amíg az Epic a népszerű battle royale teljes hozzájuk beérkező vásárlásokról lemond, addig az Xbox az ebből származó részesedését kínálja,

így pedig a két vállalat nem kevesebb, mint 36 millió dollárt, mintegy 12 milliárd forintot gyűjtött össze.

Ezt az összeget pedig teljes egészében az olyan szervezetek között osztják szét, mint a Direct Relief, az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága, az ENSZ Gyermekalapja és a Világélelmezési Program. A gyűjtésnek pedig még közel sincsen vége, ez ugyan még csak az első napja volt, és hátra van még 13. Ez pedig azt jelenti, hogy játékiparban még sosem látott összeg kerülhet jótékony felajánlásra.

A 36 millió dollár természetesen egy óriási összeg, de ahhoz, hogy 24 óra alatt összejöhetett ennyi nagyban segített, hogy az adományozást az Epic a Fortnite legújabb szezonjával együtt indította. Ilyenkor pedig a játékosok rendszerint sokkal hajlandóbbak a költésre, sokan például egy kisebb-nagyobb kihagyás után ekkor térnek vissza a játékba, és vásárolnak Battle Pass-t, esetleg vesznek új kozmetikumokat.

Az azonban kétségtelen, hogy az Xbox és az Epic jelenlegi adománygyűjtése a legnagyobb, amit eddig a videojáték-iparban láthattunk.

Ha pedig szeretnéd máshogyan is támogatni a háború elől menekülő embereket, akkor érdemes ránézned a Humbe Games legújabb csomagjára is:

Akciófigyelő | 800.000 forint helyett csak pár ezerbe kerül egy tucatnyi játék a Humbe Bundle akciójában

 

×