Logikátlan döntésekre bukkantak a belsős verziókban.

A Microsoft mostanában meglehetősen megosztó fejlesztéseket igyekszik szállítani a Windows 11 újabb verzióival. Elég csak a legutóbbi „jogtalan” telepítéseket megjelölő intézkedésre vagy a szintén márciusban belengetett rendszerszintű reklámokra gondolnunk. A legutóbbi, belsős Windows verziók arra engednek következtetni, hogy a megszokott tálca sem marad már sokáig a régi, több változást is észrevettek a tesztelők.

Visszatérhet egy régóta kért funkció, miközben egy másikról lemondana a cég!

Nem sokáig lehet állítani az ikonok sorrendjét?

A Windows 11 feltelepítésekor sokan szomorúan tapasztálták, hogy a korábban megszokott drag&drop funkció nem működik, a tálcán fellelhető ikonoknál. Jelenleg is kénytelenek vagyunk kerülőutat találni erre, jobb híján a jól bevált ALT-TAB felületen. A Microsoft hivatalosan is megerősítette, hogy már nem kell sokat várnunk a drag&drop visszatérésére, hamarosan megkapjuk.

Hogy ne legyen felhőtlen az öröm, a Microsoft a fenti képen is látható tálcás ikonos megoldást jelentősen lebutítja. Többé nem húzhatjuk szabadon olyan sorrendbe és oda az ikonokat, ahova mi szeretnénk, egyedül a vezérlőpultban lesz erre lehetőség, mely nem csak sokkal lassabb, hanem kevésbé felhasználóbarát megoldás. Sokáig a belsős tesztelők is azt hitték, hogy csak a tableteket érinti ez, de egyre nagyobb rá az esély, hogy a PC-s felhasználók is áldozatul esnek ennek.

Forrás: Windowslatest

Ti váltottatok már Windows 11-re?

100.000-nél is több kamu profilt működtető, álhírterjesztő botfarmokat kapcsoltak le

×