Az aktivált, de nem hivatalosan támogatott gépek tulajdonosait is korlátozások érhetik a jövőben.

A Windows 11 megjelenését meglehetősen felemás fogadtatásban részesítette a közösség. Az egyik tábor örült, hogy nagyobb ráncfelvarrást kap a Windows 10, ám a felhasználók jelentős hányada éles kritikával illette a fejlesztőket. Nem véletlenül, hiszen a korábbi Windows-okhoz képest meglehetősen nagyot ugrott a friss verzió gépigénye, még az első generációs Ryzen processzorok is kiestek a támogatási listából. Ezenkívül papíron kötelezővé vált a TPM 2.0 és a Secure Boot használata is, tovább nehezítve a régebbi számítógépek tulajdonosainak életét.

A Windows mostantól nem tolerálja a „trükkös” telepítéseket sem!

 

Nem kell féltenünk a felhasználókat, napokon belül ezernyi módszer, majd több program is létrejött annak érdekében, hogy ki lehessen játszani a nem túl baráti feltételeket. Természetesen így nem tökéletes az élmény, több program vagy játék (Pl. Valorant) sem fut a kerülőúton felrakott rendszeren, ám a mindennapi használat során nem volt sok panasz ezekre a Windows 11 telepítésekre sem. Idáig?

A legutóbbi Windows Insider verzió kellemetlen meglepetéssel készül ezeknek a felhasználóknak. Akik nem hivatalosan támogatott gépre telepítették fel a rendszert, azok a nem aktivált Windows-okhoz hasonló formában találkozhatnak egy „System requirements not met” felirattal is a jobb alsó sarokban. Néhány teszter arról is beszámolt, hogy ilyen gépeken a „Beállítások” menüpont sem nyílik meg, így könnyen lehet, hogy több korlátozást is bevezet majd a kiírással együtt a Microsoft, csakúgy mint a „videótékás” Windows telepítők esetén.

Megeszi az iPhone-ok akksiját az új iOS, de az Apple szerint nincsen semmi baj

×