Mivel az újabb Windowsok hosszú évek óta ingyenes frissítésekkel érkezik, a Microsoft ismét olyan bevételforráshoz nyúlhat, ami sokaknak nem fog tetszeni.

A legtöbb technológiai vállalat számára mindig is óriási kérdés és probléma volt a hirdetések kezelése. Egy teljesen ingyenes elérhető, használható szoftvernél vagy oldalnál például még el-elviseli az ember, ha reklámokba ütközik, de ha ez egy olyan esetében történik, amiért fizetett, na az már ki szokta verni a biztosítékot.

Hamarosan ezt a Microsoft első kézből tapasztalhatja meg, a vállalat ugyanis arra készülhet, hogy hirdetéseket helyezzen el a Windows 11 fájlkezelőjében. 

Az új tervezett funkciót egy Insider-programban résztvevő MVP felhasználó, Florian Beaubois szúrta ki, aki azonnal meg is osztott róla egy képernyőképet. Ezen igazából csak annyit láthatunk, hogy az útvonalat mutató felső sáv alatt dokumentum-szerkesztésre a Microsoft Editort ajánlja, viszonylag egy keskeny, nem túl hivalkodó szürke sávban.

Mivel a poszt elég nagy port kavart, a Microsoft vezető programmenedzsere, Brandon LeBlanc a The Verge-nek – a helyzetet gyorsan tisztázandó – nyilatkozott egyet és elmondta, hogy csupán egy kísérleti bannerről volt szó, amit még csak belsős tesztelésekre terveztek, és nem kellett volna külső nézetben megjelennie.

Mivel a fejlesztő ennél többet nem mondott a hirtelen felbukkanó teszt-reklámsávról feltételezhetjük, hogy valamikor a jövőben minden Windows 11-et használó ember találkozni fog majd vele. Azt viszont nem tudni még, hogy a hirdetések csak a Microsoft saját programjaira fognak-e vonatkozni, vagy bárki fizethet majd a Windows fájlkezelős reklámokért.

Érdemes azonban megjegyezni, hogy a Windows-reklámokra korábban is volt már példa. A Microsoft ugyanis már több generáción keresztül futtatott hirdetéseket olyan helyeken, mint a zárolási képernyő, a Start menü, a feladatsor és még a Windows 10 saját fájlkezelője. Persze a felhasználóknak ez sosem tetszett, de azt is fontos szem előtt tartani, hogy a redmondi vállalat már évek óta ingyenesen szállítja az újabb Windows-rendszereket, így kénytelen ilyen, és ehhez hasonló monetizációs lehetőségekhez nyúlni.

via – The Verge, TNW, Bleeping Computer

Sokan fognak örülni – Évek óta kért funkció érkezik a Windows Intézőbe

 

https://leet.hu/termekek/konzolok/?price=&pa_gyarto=venom&stock=

×