A hétvégi kibertámadás következményei tovább folytatódnak.

Az Nvidia-nak időbe telik, amíg teljesen elemzi a hétvégén elszenvedett masszív kibertámadás hatásait, de most úgy tűnik, hogy a legújabb DLSS technológiájának forráskódja felkerült az internetre. A hackerek mintegy 1TB érzékeny adatot zsákmányoltak, amiért a hackercsoport váltságdíjat követelnek.

A legújabb szivárgás egy névtelen felhasználó révén történt, aki a TechPowerUpnak küldött egy képernyőképet, amely a DLSS 2.2-vel kapcsolatos fájlok tárházának tűnik. A szivárgás különböző C++ fájlokat, eszközöket és még egy programozási útmutatót is tartalmaz, amely a DLSS-t a játékaikba építő fejlesztőknek szól.

A szivárgás komoly csapás az Nvidia számára, mivel a DLSS egy szabadalmaztatott és nyilvánvalóan fejlett technológia. Az AMD FidelityFX Super Resolution technológiája másképp működik, és nem sok akadálya van annak, hogy az AMD átnézze ezeket a dokumentumokat abban a reményben, hogy megismeri az Nvidia titkait. Bármelyik megvalósítása azonban jogi szempontból más kérdés.

A DLSS vitathatatlanul az Nvidia legfontosabb játéktechnológiája, különösen a későbbi verzióké. Lenyűgöző FPS-növekedést biztosít, miközben a képminőség terén nagyon kevés áldozatot hoz. Ezeket a fájlokat nem szeretné, ha nyilvánosságra kerülnének.

A DLSS forráskódjának kiszivárgása csak a legutóbbi kibertámadást követő legújabb eset. A csoport már kiszivárogtatta az Nvidia GPU-k következő generációjának nevét.

A csoport további információk közzétételével fenyegetőzött, hacsak az Nvidia nem szünteti meg az Ethereum hash rate limitálóját. Ez elég valószínűtlen lépésnek tűnik, de ki tudja, mi történhet. Az Nvidia talán nem akarja, hogy igazán érzékeny információk kerüljenek napvilágra.

Ha lemaradtál a sztoriról.

Valóra válhat az Nvidia és a gamerek rémálma? – Semmitől sem riadnak vissza a hackerek

https://leet.hu/?orderby=relevance&paged=1&s=arenaracer&post_type=productforrás: PCGamer

×