A januári tendencia folytatódik.

A 3DCenter minden hónapban kétszer ránéz a német és osztrák videókártya piacra, hogy egy közérthető grafikonon ábrázolják is azokat. Nem egy boltot vizsgálnak, hanem rengeteg webáruház és shop árait átlagolják, hogy minél pontosabb képet kaphassunk az aktuális viszonyokról. A 2021 augusztusáig tartó csökkenés némi bizakodásra adott okot, ám hamar szertefoszlott a remény hónap végére és azóta sem tapasztaltak enyhülést.

Januárban már felcsillant egy enyhe reménysugár, szerencsére február közepére sem hagyott alább!

Február közepi grafikon

2021 augusztusa óta folyamatosan emelkedtek a videókártyák árai egészen az év elejéig, amikor valóban megtört a jég és enyhe csökkenésnek indultak el a hardverek árcédulái. Még jóval az MSRP ( a gyártók által javasolt felhasználói) ár felett vagyunk, de bizakodásra adhat okot, hogy az AMD RX 6000 szériás kártyák elérték a 13 hónapos sávban mért mélypontjukat, 2022 februárjában már „csak” 145%-os árat kell otthagynunk a kasszáknál.

Az Nvida kártyák árai is csökkenésnek indultak, azok árai tavaly nyáron voltak mélyponton, ám könnyen lehet, hogy márciusban a zöld kártyák rajongói is ünnepelhetnek. A Bitcoin és Ethereum árak a mai napig nem tértek vissza a régi kerékvágásba, mely szintén a gamereknek kedvezhet. Reméljük márciusban még barátibb árakról számolhatunk majd be.

Figyelmeztet a Microsoft, ha ócska gépen fut a Windows 11

https://bit.ly/3JFrSnw

×