Kissé finnyásak a rendszerkövetelmények: egy erősebb gép sem biztos, hogy megfelel.

Bár licencproblémákhoz hasonló szintű fenyegetőzésre nem kell számítani, azért rákoppint az orrodra a Microsoft, ha gondja akad a vassal, amin a legújabb Windows-t akarod futtatni. A bennfentes híreket szállító Albacore tweetje szerint egyelőre csak egy figyelmeztetés fog megjelenni, a Beállításokban – szúrta ki a HVG.

 

Sokan meghökkentek, amikor tavaly nyáron kijöttek az első információk az operációs rendszer minimális hardverigényeiről, hiszen a listáról kiszorultak akár 3-4 éves CPU-k is. A Microsoft azzal igyekezett csitítani a felháborodást, hogy mindez a felhasználók fokozott biztonsága miatt alakult így:

csak olyan processzorok jöhetnek számításba, amelyek már rendelkeznek alaplapi titkosító chip-pel (TPM),

és támogatják többek között a biztonságos bootolást. Jelen információk szerint az Intel 8. generációs processzorai, az AMD Zen 2, valamint a Qualcomm 7-es és 8-as sorozatszámú eszközei fognak biztosan megfelelni a követelményeknek, bár a cég nem zárta ki, hogy a 2016-os 7. generációs Intelekig és a 2017-es AMD Zen 1-ekig is vissza fog nyúlni. Kiderül, ha elkezdenek jönni a figyelmeztetések…

Mondjuk akkor sem kell rögtön vadonatúj gépre beruházni, ha tudod, hogy a CPU miatt előbb-utóbb piszkálódni fog a Microsoft, mert a rendszerleíró adatbázis apróbb módosításával elodázható a hardvercsere. Persze ez nem végleges megoldás, hiszen az oprendszert nem lehet becsapni – legfeljebb türelmesen hagyja magát egy darabig, de arra fog ösztönözni, hogy válts, mert a 11-hez kitalált konfigurációra egy idő után nem érkeznek majd biztonsági frissítések.

Pedig nagyon kellenek, mert a malware-ek néha Windows 11-nek is álcázzák magukat:

Nagyon figyeljetek: Windows 11 telepítőkkel terjed egy adat és pénzlopó vírus

https://leet.hu/termek/gretxa-vancer-wireless-gaming-mouse-feher-v-gw-white/

×