Tovább folytatódik a hétvégén elstartoló LAPSUS$ botrány.

Az elmúlt napokban az Nvidia döntéshozói nem sokat aludhattak, abban biztosak lehetünk. A hét elején egy Sergey névre hallgató felhasználó azt állította, hogy sikerült feltörnie az LHR védelmet, melyet teljesen ingyenesen a bányászok rendelkezésére is bocsájt. Szerencsére hamar kiderült, hogy nem beszélhetünk valós fenyegetésről, vírust tartalmaz csak a titokzatos .exe fájl. Az Nvidia szervereit nagy eséllyel feltörhették a hétvégén, ők maguk is megerősítették, hogy vizsgálódnak cégen belül, később pedig arról kaptunk hírt, hogy sikeres ellentámadást indítottak a betolakodók ellen.

Tovább folytatódhat a harc, a LAPSUS$ csapata publikálná a driverek forráskódját és egy LHR feloldására szolgáló programot is!

Telegram screenshot

A videocardz informátorai szerint a dél-amerikai hackercsoport ultimátumot intézett az Nvidia felé, hogy töröljék a driverekből/kártyákból az LHR limitációt vagy további adatokat is napvilágra hoznak. Míg a Sergey féle LHR unlocker program több intő jelet tartalmazott a hitelességet illetően már a kiadás előtt is, addig a mostani helyzetet nem árt komolyan venni. Az Nvidia a betörés konkrét tényét nem erősítette meg, ám az ezzel kapcsolatos vizsgálódást igen, így könnyen lehet, hogy ezúttal tényleg lépnie kell valamit a zöld óriásnak.

Az is jelzésértékű, hogy a bizonyítékul szolgáló dokumentumokat az Nvidia kérésére törölték a hackerek által használt online tárhelyről. A LAPSUS$ dokumentációkkal, fejlesztői eszközökkel és rengeteg forráskóddal is rendelkezhet, melyekkel sakkban tarthatják a céget. Most már csak az Nvidia hivatalos válaszát kell megvárnunk, melyen áll vagy bukik az állítólagos támadók hitelessége és fenyegetésük komolysága.

A gyártók is felelőtlenek:

Ezért nincs olcsó videókártyád – A nagy gyártó bányászgépekbe pakolja inkább a VGA-kat

https://leet.hu/?orderby=relevance&paged=1&s=arenaracer&post_type=product

×