Nem ez az egyetlen probléma, ami az utóbbi időben felmerült a Teslákkal kapcsolatban, korábban például vezetés közben lehetett videojátékozni a fedélzeti számítógépen.

Néhány égető meghibásodás miatt közel félmillió autóját hívja vissza a Tesla javítás miatt, melyeket 2014 és 2021 között gyártottak.

Egészen pontosan 356.309 darab 2017-2020 közötti gyártású Tesla Model 3, illetve 119.009 darab 2014 után készült Tesla Model S érintett, melyek visszahívási száma a Reuters szerint megegyezik a vállalat tavaly leszállított 500.000 autójával.

A Tesla biztonsági jelentései szerint az autók nem veszélyes, de mindenképpen kijavításra szoruló hibákat mutattak. A Model S-ek egy részénél probléma lehet az első csomagtartó vagy csomagtér „másodlagos reteszével”. Ez a vállalat szerint azt jelentheti, hogy ha az elsődleges retesz véletlenül kioldódik, az első csomagtartó „figyelmeztetés nélkül kinyílhat, és akadályozhatja a vezető látási viszonyait. A hiba a visszahívott autók mintegy 14 százalékában fordulhatnak elő.

A Model 3 esetében a csomagtérfedél kinyitása és zárása idővel sérülést okozhat a tolatókamera tápellátását biztosító kábelében, ha pedig a kábel magja leválik, akkor a hátsó kameratáplálás nem lesz látható a középső kijelzőn. A hónapban benyújtott jelentés szerint a visszahívott járművek 1 százalékában jelenhetett meg a hiba.

A Tesla szerint eddig ezek a meghibásodások nem okoztak semmilyen közúti balesetet, vagy bármilyen sérülést. De nem ez az egyetlen probléma, ami az utóbbi időben felmerült a Teslákkal kapcsolatban, korábban például egy frissítési hiba miatt vezetés közben lehetett videojátékozni a fedélzeti számítógépen, amit hatósági vizsgálódás miatt végül teljesen letiltottak.

Egy Autopilot módban közlekedő Teslában szülte meg a gyermekét egy nő

 

https://leet.hu/samsung/

×