Egy fiatal házaspár kényszerűségből úgy döntött, hogy a Teslájukban vezetik le a szülést, ami Autopilot módban a kórház felé tartott.

A Tesla az utóbbi időben egyre több problémával kénytelen szembenézni az Autopilot és az önvezető mód tesztjei miatt, ugyanis több esetben okoztak balesetet és tragédiát. Amerikában már a közlekedési hatóság vizsgálja az elmúlt időszakban Autopilot okozta baleseteket, míg a francia taxitársaság teljesen felfüggesztette a Tesla Model 3 használatát.

Addig azonban, amíg a szervek heves vitát folytatnak a Teslák önmagukat vezető funkcióinak használatáról, egy másfajta történet is napvilágra látott, mármint a szó legszorosabb értelmében. Egy philadelphiai nő ugyanis egy Teslában vette észre, hogy elfolyt a magzatvize, és nem sok esély volt rá, hogy még időben beérnek a férjével a kórházba.

A The Gaurdian beszámolója szerint a 33 éves Yiran Sherry és férje, a 34 éves Keating Sherry éppen az óvodába tartottak kisfiukkal – még szeptemberben, de sajnos dugóba keveredtek, ami egészen lassan araszolt. Ekkor vették észre a szülés beindulását, és mivel a sor nem igazán haladt, a pár úgy döntött, hogy a Tesla első ülésén vezetik le a legkisebb gyermekük világra jövetelét.

Keating tehát úticélnak a kórházat adta meg, majd bekapcsolta az Autopilotot, hogy támogathassa Yirant a vajúdásban. A szülés végül komplikációmentesen lezajlott az autóban, sőt, az házaspár szerint az egészséges újszülött kislány köldökzsinórját is még a Teslában vágták el. A szülők a kocsi, a rendszer és Elon Musk előtt tisztelegve elgondolkodtak, hogy lányuknak a Tess nevet adják, végül azonban Maeve Lily mellett döntöttek.

Autóban elvétve már korábban is adtak életet csecsemőknek, de ez volt az első eset (amiről tudunk), hogy egy Autopilot módban közlekedő Teslában történt mindez. Az eset a fenti balesetek miatt jól is jött a vállalatnak és Musknak is, akit már a saját vezető mérnökei is kritizálnak a túlzó állításaiért, melyekkel az autóik képességeit illeti.

A boldog Sherry-család

Nagyon súlyos, életveszélyes hibát találtak a Teslában!

 

https://leet.hu/xmas/

×