Egy hónap kihagyással, de ismét összeszedtünk néhány feltörekvő és nagyobb figyelemre érdemes magyar Twitch streamert – ezúttal viszont a legnagyobb gyöngyszemekre akadhattok.

Bevallom, hogy a nagy nyári melegben és a szabadságban meg-megpilledtem egy kicsit, és adósa maradtam a lelkes, dolgos, de sokkal nagyobb figyelmet érdemlő Twitch streamereknek. Még szerencse, hogy a munkájuk közel sem rajtam áll, avagy bukik, mindenesetre van egy pici lelkiismeret furdalásom, amiért augusztusban csak a nagyobbakkal foglalatoskodtam.

Sebaj, ezúttal ugyanis elhoztam azt a három feltörekvő, és véleményem szerint roppant tehetséges streamert, akik minden túlzás nélkül a magyar nyelvű Twitch közel legnagyobb gyöngyszemei. Nem is teljesen értem, hogyan mehettem el mellettük eddig…

Kép: Facebook – Makel93

A sort ezúttal a lista egyetlen férfitagjával kezdeném, aki nem más, mint Homoki „AdamakeL” Ádám, akit a Twitchen Makel93 néven találhattok. Ádámról elsősorban azt kell tudni, hogy tud. Nagyon tud. Abból legalábbis, amit láttam az élőiből ezt a következtetést vontam le, és több adását és Youtube videóját átnyálazva nem is tévedek akkorát.

Korábban profi esportoló volt, akit a Counter Strike: Global Offensive és a Heroes of the Storm játékokkal láthattunk játszani, most azonban már a Future Esports egyik legfőbb tartalomgyártójaként tevékenykedik. A korábbi játékokat háttérbe szorítva manapság leginkább a Warzone pörög nála, amiben mint mondottam: nagyon pro.

Ádám nem egy KriszhAdvice féle pörgős karakter, de hasonló tisztelettel van a nézői felé, és még bitang jó játékokat is láthattok – és nagyon sokat streamel. Mondjuk amikor megszólal, akkor az ember gyorsan rájöhet, hogy még szinkronszínésznek sem lenne utolsó.

Ádámot az elmúlt hónapban átlagosan 40-en nézték, aminél messze sokkal többet érdemel. Jelenleg több mint 2550 követője van Twitchen, több mint 240 órákat streamel, szóval húzás rácsekkolni gyorsan! Ja, és Facebookon is beköszönhetsz hozzá.

Kép: Minokawa

A másik – és egyben legnagyobb gyöngyszem – Lady Minokawa, aki nem is olyan mai csirke már a Twitchen, ugyanis a streamerkedést már 2018-ban elkezdte. A TwitchTracker adatai szerint viszont 2019-ben volt egy nagyobbacska kihagyása, mígnem 2020. áprilisa-májusa környékén vissza nem tért.

Minoról, amit el tudok mondani, és amit érdemes is tudni róla, mielőtt a csatornájára tévedsz, hogy egy végtelenül kedves, aranyos és cuki lány. Ez utóbbi jelző azonban simán megtévesztő, mert hiába a kellemes csengésű hang, a legkevésbé sem egy törékeny lány. A streamerkedést amolyan hobbiként csinálja, főállásban ugyanis CNC gépkezelő, így az élőit is ehhez igazítva szokta beosztani.

Ilyenkor pedig szeret a nézőivel beszélgetni szinte mindenről, amiről csak lehet, de sokszor elindít azért játékokat is. A hónapban például olyan címek pörögtek nála, mint a Returnal, a Visage, a Back 4 Blood, a Devil May Cry 5, vagy a Stardew Valley – vagyis a változatosságra sem lehet nagyon panaszunk. Sőt, ha már játékok: még egy saját weboldala is van, amin szépen összegyűjti azokat az alkotásokat, amikkel játszott.

Mino a munkája mellett közel 100 órát streamelt Twitchen az elmúlt hónapban, és ez idő alatt átlagosan 59-60 nézője volt adásonként. A legtöbben egyébként augusztus 28-án csekkoltak be hozzá, amikor éppen a 26. születésnapját ünnepelte – ezúton is boldogságosságos születésnapot kívánok. Követőszáma lassan eléri a 3000-et, és a Twitchen túl Facebookon és Instagramon is követhetitek őt.

Végezetül, de egyáltalán nem utolsó sorban itt van Kimsfairytale, vagyis Kinga (vagy Kimmy, Kimberly, Kimcsó/Kim Cho) is, akire nem csak érdemes, de egyenesen kötelező odafigyelni, ha a magyar Twitch tartalomgyártásról van szó. A statisztikák alapján tavaly szeptember környékén jelent meg először a magyar nyelvű Twitchen, ahol idáig egészen dinamikusan növekedett a csatornája.

Mégis, szomorúan kell konstatálnom, hogy az azonos nevű Youtube VOD csatornáján mindösszesen egy feliratkozója van – igaz, elméletileg még csak egy héttel ezelőtt kezdte el feltölteni oda is az anyagait. Azokból pedig akad bőséggel, hiszen a héten a vasárnap kivételével minden egyes nap streamel valamit. Ezek az adások egészen változatosak szoktak lenni, legyen szó a ‘KFC’ podcastjéről, az újonnan indult főzős streamjéről, az alkotós-rajzolós adásairól, de ha nem lenne elég, akkor még játékokat is el szokott indítani.

Kinga tehát egy kifejezetten sokoldalú streamer, akivel egyáltalán nem unatkozik a néző. Az elmúlt hónapban például átlagosan 50 embernek garantálta a napi szórakozást adásonként, ami kevésnek tűnhet, de valamivel kevesebb követője is van, mint Minonak vagy Ádámnak, de kevesebbet is streamel náluk. Instagramja neki is van, amit a Twitch csatornája mellett be is követhetsz akár.

Nem csinálok belőle titkot, de a eddigi ismereteim és kutatómunkám alapján úgy gondolom, hogy ők hárman azok a feltörekvő Twitch streamerek, akik különösen megérdemlik a nagyobb figyelmet – nem csak augusztusban!

Ez persze nem jelenti azt, hogy ne lennének még kiemelkedő tartalomgyártók, csak ők eddig valamiért (valószínűleg az én kuli munkám miatt) elkerülték a figyelmem. Ezért ha te tudsz olyat, akit legközelebb szívesen látnál viszont itt, netalántán pont te vagy az a streamer, akkor ne légy rest jelezni az nekem kommentben a Twitch csatorna megjelölésével, és mindenképpen rá fogok nézni!

Ha pedig érdekel, hogy legutóbb kiket ajánlottam, akkor érdemes lehet IDE BÖKDÉCSELNED, ha viszont a legnagyobbak teljesítményére is kíváncsi vagy, akkor IDE IS LÁTOGASS EL. 

A statisztikákat a SullyGnome és a Twitch Tracker alapján idéztem.

https://leet.hu/shop/back2school/

×