Júniusra fordulva sem feledkeztünk meg a kevésbé népszerű, ám sokkal több figyelmet érdemlő magyar Twitch streamerekről, akik közül most öt újabbat ismerhettek meg.

Májusban egészen rendhagyó módon szemléztünk a feltörekvő streamerek közül, amikor a bombaként robbant Hot Tub metára való tekintettel kizárólag tehetséges magyar hölgyeket mutattam be.

Júniusban azonban visszatérünk a rendes mederbe – még ha a Hot Tub maradt is, és kortól, nemtől meg úgy tényleg igazán mindentől függetlenül szemléztem a több figyelmet érdemlő – nem feltétlenül kezdő, de kevésbé ismert – Twitch streamerek közül.

A szempontok természetesen ahogyan eddig is, úgy most is teljesen szubjektívek voltak, azonban minden esetben tekintetbe vettem a streamerek dolgosságát (tehát mennyi időt streameltek), illetve a közönségükhöz való hozzáállásukat.

A statisztikákat a SullyGnome és a TwitchTracker alapján gyűjtöttem, a streamerek nevére és képére bökve pedig azonnal a csatornájukra kerülsz.

Betti_Plays

Betti_Plays's Videos - Twitch

Betti nem ma kezdte a pályát, hiszen már 2019 eleje óta megállás nélkül élőzik a viszonylag dinamikusan növekvő közönségének. Az ideje nagy részében leginkább kompetitív játékokkal játszik, májusban például olyan játékokat indított el, mint az Escape from Tarkov, az ApexLegends, az R6: Siege, a League of Legends és a Valorant, melyekben nem mellesleg közel sem ügyetlen.

Az elmúlt egy hónapban egészen sokat, több mint 100 órát streamelt, ami egészen könnyen összejön neki. hiszen átlagosan szinte minden nap 4-5 órákat lenyom, de volt már olyan is, hogy ennek a dupláját sikerült összehoznia. Az elmúlt három hónapban viszont kicsit beállt a nézettsége, átlagosan ugyanis 20-25-en csekkolnak be hozzá.

AdAbszurdum

adabszurdum - Twitch

„Balázs vagyok, 31 évesen jutottam el arra a pontra, hogy szeretnék aktívabb szociális életet élni… A terapeutám szerint ez jó ötlet volt.” – olvasható Balázs Twitch csatornájának leírásában. Azt nem tudom, hogy ez utóbbi csak egy poén volt, vagy sem, de megerősíthetem a terapeutát, ugyanis valóban jó ötlet volt belevágnia a streamelésbe. Balázs egy vicces és pozitív személy (az élőiben mindenképp), aki biztos pont lehet a kikapcsolni és egy egyéniségre vágyóknak.

Ennek megfelelően csak a legszórakoztatóbb kompetitív mókákat, a Fortnite-ot és a Fall Guys-t indtja el, de elég sokat pörgött májusban nála is a Gartic Phone. Átlagosan ő is 100+ órákat élőzik egy hónapban, a növekedés pedig nála is egészen dinamikus. Átlagosan 26 nézője volt a hónapban, viszont az előző időszakhoz képest kevesebb nézettséget és kevesebb új feliratkozót sikerült szereznie.

TheOldLady

TheOldLady - Twitch

TheOldLady-re először a legeredményesebb streamereket összesítő cikk írásakor találkoztam először, és őszintén szólva egészen elképeszt az állhatatos munkája. Májusban több mint 380(!!!)órán keresztül volt élőben, ami tulajdonképpen majdnem mindennapos túlórának számít. Elképesztő teljesítmény, úgy meg aztán pláne, hogy 2020 októbere óta 200+ órákat tudhat maga mögött havonta. Ha valaki, akkor ő mindenképpen több figyelmet érdemelne!

Ez idő alatt pedig átlagosan a 22 nézője sem unatkozott, ugyanis csak májusban olyan címeket indított el, mint a Remnant from Ashes, a The Witcher 1-2, az R6: Siege, a PUBG, a Hollow Knight, az Apex Legends, a Seen, a Tekken, vagy sok más mellett még a Scavengers.

Yaaxian

Yaaxian - Twitch

Dávid egy igazán különleges digitális festékfolt a Twitch magyar palettáján. Elmondása szerint ugyanis ő volt az első olyan hazai csatorna, aki kifejezetten művészeti streamekkel érte el a partneri státuszt (ezen a listán ő az egyetlen, aki rendelkezik ezzel). Idestova hét éve, hogy elkezdett alkotni, amely anime és manga stílusú alkotásokban jön ki a kezéből, melyeket játékok előtt-után élőben szokott közvetíteni.

Május hónapban 120+, napi átlagban 6+ órán keresztül volt élő adásban, amikor pedig játszott, akkor leginkább a Valorant, a Naruto: Ultimate Ninja Storm, a One Piece és a Phantasmagoria pörgött – melyekre átlagosan 36-38-an csekkoltak be.

Candymax_

candymax_ - Twitch

Candymax, vagyis a Liverpoolban élő Bea egy viszonylag újabb szereplője a Twitch közösségének. Komolyabban ugyanis – a TT szerint – idén februárban kezdett el streamerkedni, hogy aztán márciusban, áprilisban és májusban rendesen odatéve magát 140-150 órákat szórakoztassa a vele is egyre lelkesebbé váló közönségét.

Személyiségből pedig neki is jutott bőséggel, hiszen egyre többen nézik a tehetséges hölgyet, aki javarészt a Rainbow 6: Siege és Valorant valamelyikével szokott egészen ügyesen játszani. Átlagosan 4-4 és fél órákat szokott adásban lenni (volt már 6-7 és 9 óra is), pár hónapos aktivitását követően pedig 733 embert – nagyon helyesen – már meggyőzött a követésről.

A tracker szerint jelenleg a 362. magyar Twitch streamer, de valamiért úgy érzem, hogy lesz ez még feljebb is.

Ők lettek volna május öt több figyelmet érdemlő Twitch streamer felfedezettje, ha viszont valakit hiányolsz, vagy szimplán csak ajánlanád a mi és mások figyelmébe, akkor mindenképpen említsd meg a csatornáját kommentben!

Neked ki a legszimpatikusabb közülük?

Ha pedig kíváncsi vagy a legnagyobbakra is akkor, tessék:

https://leet.hu/?s=WSNews&post_type=product

×