Júniusra fordulva ismét futottunk egy kört a legjobban teljesítő magyar Twitch streamerek májusi statisztikáin.

Ismét eltelt egy hónap, úgy pedig újra itt vagyunk a havi magyar Twitch mustrával, melyben alaposan átnézzük, hogyan teljesítettek a kedvenc hazai streamereink.

Májusban egészen brutális számokkal találkozhatunk, ugyanis csak a három legtöbbet nézett csatornán pislogtunk összesen 873.506 órát, míg a három legdolgosabb streamer (akik még közel sem a legnagyobbak, sőt) összesen 921 órán keresztül voltak élőben a nézőiknek. Tényleg őrületes számok ezek, emiatt is örömteli és bravúros teljesítmény a LeetEsportos kollegák részéről, hogy nem csak megközelítették néhány lista tízeseit, de egybe még be is kerültek.

Ahavi statisztikákat a TwitchTracker és a SullyGnome segítségével és összevetésével készítettük.

A legtöbbet streamelt csatornák

Itt, ahogyan minden hónapban nem igazán találkozunk nagy csatornákkal, így mindig érdemes alapos pillantásokat vetnünk a lista szereplőire.

Meglepő módon az élen egy újonc végzett, TheOldLady személyében, aki elképesztően sokat, több mint 360 órán keresztül streamelt. Rögtön a nyomában egészen szorosan Gibbonrike következik a maga szintén brutális 288 órájával, akit bizonyára innen-onnan ismerhettek már, a Leeten is találkozhattatok párszor vele. A dobogó harmadik fokára nem sokkal lemaradva Konti1337 ért fel 268 streamelt órával, őt pedig valóban nagyon feszesen követi a lista többi helyezettje, melyet a mindig dolgos KriszhAdvice zár.

Legtöbb megtekintésű csatornák

A legtöbb órát nézett csatornák listáján már bőséggel fogunk találkozni nagyokkal, hiszen a magyar Twitch közösség jó része is köréjük épül.

Kriszh hónapról hónapra mutatott példás munkássága itt látszik meg úgy tényleg igazán, hiszen rendre minden hónapban ő jár a megtekintett órák számában az élen. Ez ezúttal sincsen másként és messze mindenki fölébe magaslik. Krisz játékát 437,237 órát nézték összesen, ami az előző hónaphoz képest is egy komoly mérőszám.

Őt természetesen az egyik legnagyobb hazai tartalomgyártó brigád, a TheVR követi 294 ezer (a TT szerint 304e) órával, ami az ő esetükben is növekedést jelent az előző hónaphoz képest. Májusi harmadikként talán nem túl meglepő módon AdamKissAK végzett nagyon szorosan MnXTTV előtt a maga 141-143 erer megtekintett órájával.

Érdekesség, hogy előző hónapban Suri sokkal jobban szerepelt, most azonban „csak” az ötödik helyre ért fel, míg Nessaj egyre jobb és jobb eredményekkel dicsekedhet. A listát a LeetEsport esport közvetítései zárják, amiket a srácok 167 munkaórán keresztül streameltek. melyet közel 100,000 órán keresztül néztek – óriási érte bravó srácok!

Kit néztek a legtöbben egyszerre?

Itt majdnem jött a papírforma, legalábbis ami a top3-mat illeti. Első helyen az örökös TheVR trió áll, akikre május elején egy Resident Evil 8 stream során több mint 7500-an kapcsoltak (a Sully szerint). A kis kavarodás azonban őket követően történt, ugyanis Ruben versenyben Kriszhel elcsípte a második helyet 3718 nézővel. Kriszh valamivel több mint 3500 egyidejű nézővel zárta májust, ami ugyancsak egy kiváló teljesítmény.

Ezen a listán míg eazykee egy helyet javított áprilishoz képest, addig AdamKissAK, Suri, és Rainbow6HU sokat estek vissza, aszabokristof például be sem került, ami lehet egy szerencsétlen véletlen is, ezt még nem tudni – jövő hónapban talán erre is fogunk tudni válaszolni. Nessaj viszont itt is egyre fentebb, de a LeetEsport is épp csak lemaradt a top10-ről.

Kinek volt a legtöbb nézője átlagosan?

Meglepetésekkel itt sem nagyon fogunk találkozni, minden a papírforma szerint alakult: TheVR az első, Kriszh a második, míg Suri a harmadik. A top3 csak annyiban más mint az áprilisi, hogy Kriszh és Suri ismét helyet cseréltek – még ha nem is olyan nagy különbséggel.

Amit viszont rajtuk túl láthatunk, hogy eazykee stabilan tartja a negyedik helyét, amire a májusi teljesítménye alapján Nessaj pályázhat majd a következő hónapban, de Pamkutyáék is repesztenek a csúcs felé. AdamKissAK nézettségében sincsen nagy változás, Pinxyt viszont valamivel kevesebben nézték átlagosan mint legutóbb.

Ki tett szert a legtöbb új követőre?

Pamkutyáék újra az élen, pont ahogy legutóbb hagytuk őket. Egy újabb arc is megjelent a palettán Dudus1 személyében, akit rögtön 8000-en menten be is követtek. A TheVR-os fiúk sem panaszkodhatnak, hiszen hatezer újabb követővel lettek gazdagabbak, ahogyan cimborájuk Nessaj is majdnem ugyanannyi új nézőt üdvözölhet a pingvinseregében.

Milyen  játékokkal játszott a dobogó?

1. A legeredményesebb magyar Twitch streamer májusban is a TheVR volt. Tőlük már megszokhattuk, hogy elég sok fajta-féle játékkal szórakoztatják a közönséget, jó szokásukkal pedig most sem hagytak fel. Többek között a Resident Evil Village, a Visage, a Returnal, a Warzone és a Siege pörgött náluk, de olyan játékokat is nyomtak, mint a remasterelt Mass Effect, a NieR: Replicant, vagy a még nagyon friss Biomutant.

2. A második legeredményesebb hazai Twitch streamer KriszhAdvice volt, ami ugyancsak aligha ad okod meglepődöttségre. Ő a legtöbbet a Fortnite mellett a DayZ-vel töltötte, de elindított olyan címeket is, mint a Seconds, a Resident Evil 8, a Plague Inc., vagy a Scavengers.

3. A harmadik legeredményesebb magyar streamer Nessaj volt, aki az előző hónapokban mért statisztikáihoz képest májusban egészen remek munkát és gyarapodást tudhatott maga mögött – ezért lett végül ő az utolsó dobogós Ruben és eazykee helyett. Nála szintén pörgött az új Resident Evil, ahogyan a Returnal mellett sem ment el stream nélkül, a hónap második felében viszont a sokaknál méltatlanul mellőzött Subnautica: Below Zero-val is játszott, ami mellett azért megfért egy kis Biomutant is.

Ez lett volna hát a 2021. májusi Twitch top  streamer statisztikai mustra, jövő hónap elején nyilván jövünk a következővel, ha pedig érdekel az előző havi anyag is, akkor az IDE BÖKÖDVE tudod csekkolni.

Ne feledd, hogy hamarosan jövünk a májusi Twitch felfedezettekkel foglalkozó cikkel is, de hogy addig se maradj olvasnivaló nélkül, ITT AZ ELŐZŐ.

https://leet.hu/termekek/pc/pc-hardver/pc-videokartya/

×