Rákérdeztünk a hazai kiadónál, hogy magyarul mikorra várhatjuk.

A hírek szerint még idén, valamikor az év vége előtt kiadják a Dune: Imperium első kiegészítőjét, mely elég nagyszabású dolgokat az alapjátékhoz. Például lesz a dobozban három új Nagy Házzal, illetve ezek összesen hat vezetőjével, akik közül egyelőre kettőt hoztak nyilvánosságra: Armand Ecaz főherceget az Ecaz-házból (kártyája a borítóképen) és Rhombur Vernius herceget a Vernius-házból.

Ecaz a koordinációs képességeivel kártyákat tud kidobni a paklijából (már ha elég ügynökük van a megfelelő mezőkön), ezen kívül olcsóbban szerezhet kártyákat. Vernius pedig hozzáfér nagyon durva lézerágyúkhoz, melyekkel mindent szét tud lőni.

Az új házak és vezetők mellett lehet szerezni technológiai újításokat az Ix bolygóról, amikkel komolyabb előnyökre tehetünk majd szert. Meg föl lehet majd állítani jelentős csatahajóflottákat, kémeket lehet küldeni az ellenséghez, és lesz egy új, Epic nevű játékmód is.

Ahogy ezekből az új lehetőségekből is kitűnik, a kieg a Dűne világában lévő Ix bolygóhoz kötődik, amit a technológiai fejlettsége tett naggyá. Az Alkalurops csillagrendszer kilencedik bolygóján egyébként a Vernius-ház uralkodik.

Az alapjáték egyébként még idén érkezik magyarul is:

Az új Dűne film premierjére jön magyarul a körülrajongott új társasjáték-adatáció

 

Úgyhogy meg is kérdeztük a hazai kiadó Reflexshopot, hogy mit lehet tudni már így a kieg bejelentése után pár nappal a magyar megjelenésről. Azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a megjelenésről nincs döntés, pláne időpont. Ugyanakkor megígérték, hogy jelzik, amint többet tudnak, de először valószínűleg az eredeti kiadás fog megjelenni, és majd csak ezután jöhetnek a nemzetközi partnerek.

Az alapjáték magyar megjelenésének előrendelése viszont hamarosan indul nálunk is a webshopban.

 

Ez is jön:

Máris bejelentették a közel 7 millió dollárból készülő Witcher társas magyar megjelenését

×