Véletlen lenne, hogy a Reflexshop épp idén hozza, és valószínűleg pont akkortájt jelenik meg, mikor október elsején végre bemutatják az új Dűnét? Aligha.

Tavaly decemberben mutatták volna az új Dűne filmet, ami az utóbbi évek egyik legjobban várt produkciója. Az 1984-es első feldolgozás David Lynch-től Kylie MacLahan főszereplésével és például Stinggel hamar még magasabbra emelte Frank Herbert 1965-ös, azonos című regényét. Ami egyébként is magasan volt, valóságos harc folyt a megfilmesítésért.

Magas a léc az új filmnek is, és a jogokkal rendelkező Warner nem is bízta a véletlenre a sikert: a rendező Denis Villeneuve, főszereplő a tinisztárból fiatal állócsillaggá érő Timothée Chalamet, és benne még többek között a hasonló státuszú Zendaya is, de az akcióhőskategóriából is hoz föl tud mutatni sztárokat, úgy is mint Jason Momoát vagy éppen a marveles Dave Bautistát.

A film október elsején jön végre, és ugyan a mai bejelentésben a Reflexshop nem részletezi, és a új megjelenéseket összegző oldalukon sincs még fönn, hogy mikor jön pontosan magyar a Dűne társasjáték, de nagyon csodálkoznánk, ha nem ekkorra időzítenék. Legalábbis ha rajtuk múlik, ha egyetlen mód van rá, és van egy kis eszük, ekkorra időzítenek – márpedig a Reflexshopnak van a legprofibb marketingje a magyar társasjáték-kiadók közül.

Ez egyébként a legutóbbi, 2020-as nemzetközi megjelenésű társasjáték-verzió (mert amúgy az első 1979-ben jelent meg) is az új „filmhez” készült, az artworkökön Zendaya és Timothée Chalamet rajzolt portréja is feltűnik. A Dune: Imperium hamar igencsak magasan jegyzett lett, a stratégiai játékok között jelenleg 49. a Board Game Geeken, míg a tematikusok listáján 17., összességben pedig 81. Ennek megfelelően a magyar közönség is nagyon várja, a bejelentő Facebook-posztban egymást érik a lelkesebbnél lelkesebb kommentek.

A tavalyi Golden Geeken nem kevesebb, mint öt jelölést kapott: benne volt a pakliban, hogy ez lesz a leginnovítabb, a legjobb tematikus, a legjobb szólómódos, a legjobb medium-játék, és a legjobb kártyajáték díját el is hozta. Erősen épít ugyanis a pakliépítésre, amit parádésan ötvöz a munkáslehelyezéssel.

 

És egy másik lehengerlő sikerű társasjáték-adaptáció:

Őrületes siker a Witcher társas – Pár perc alatt milliók jöttek össze rá Kickstarteren

×