A Cyberpunk 2077 éppen csak visszakerült a PS Store kínálatába, máris olyan eredményeket produkál, amire még a fejlesztők sem számítottak.

December közepe óta tartó hosszas agóniát követően a sokkal jobb sorsra érdemes Cyberpunk 2077 végre visszakerült a PlayStation Store-ba. A CD Projekt RED vezetői túlzottan nagy reményeket nem fűztek hozzá, egy nyilatkozatban konkrétan azt is mondták, hogy ugyan a játék állapota és megítélése szempontjából fontos előrelépés ez, és bármilyen eladás jobb a semminél, számottevő eladásokat azonban nagy valószínűséggel már nem fog produkálni a platformon.

Mindez persze aligha lehet meglepő. A játék valóban sokat javult ahhoz képest, ahogyan megjelent, a PS4 alapgépeken és sok esetben az erősebb Pro-n viszont még mindig problémásan teljesít – ami utóbbi esetében leginkább bugokat, előbbinél pedig ezen felül teljesítménybeli fennakadásokat is jelent. Aztán jött július 9., amikor a Sony közzétette a hivatalos PlayStation blogján a havi eladási toplistákat, melyből egészen meglepő dolgok derültek ki.

A Cyberpunk 2077 ugyanis annak ellenére is leuralta a PS4 játékok eladását, hogy csak a hónap végén került vissza a kínálatba.

A Cyberpunk a megosztott eredmények alapján Amerika és Kanada, illetve Európa legkelendőbb játéka volt júniusban, olyan címeket beelőzve, mint az örökifjú GTA V, a FIFA 21, a Minecraft, az NBA 2K21.

Pontos számokat sajnos nem ismerünk, így nem tudjuk megmondani, de még megsaccolni sem, hogy mennyi Cyberpunk fogyhatott, az viszont biztos, hogy mindez még a CDPR fejlesztőit is meglephette. Mivel a Sony azt sem részletezte, hogy mely platformjára vásárolták, így csupán feltételezhetjük, hogy az erősebb gépek tulajdonosai (PS4 Pro, PS5) hozhatták ezt össze, ahol viszonylag teljesítménybeli problémák nélkül lehet az egyébként kiváló történet végére érni.

Te is játszod most a Cyberpunkot PlayStation 4-en? Írd meg nekünk a véleményed róla!

https://leet.hu/termekek/ujdonsagok/

×