A vállalkozó szelleműek már most fejest ugorhatnak a Windows 11-be, akik viszont az ingyenes frissítésre várnak még hónapokra vannak az új rendszertől.

A Microsoft múlt hét csütörtökén végre bejelentette az előzetesen szinte teljesen kiszivárgott Windows 11-et, ami megannyi újdonsággal várja majd a régi-új felhasználókat. Ilyen lesz például a megújult – és a Macre nagyon hajazó – kezelőfelület, az androidos applikációk támogatása, új Windows Store és a videojátékok széleskörű támogatása – ezekről itt olvashatsz részletesebben.

Az egyik legfontosabb kérdést is tisztázták, hogy mégis milyen üzleti modellel érkezik majd az új operációs rendszer, amivel akkora meglepetéseket ugyancsak nem okoztak. Ahogyan korábban, egy bizonyos ideig most is ingyen frissíthetnek majd a Windows 10-et használók a 11-es rendszerre, akik addig nem teszik meg, azoknak természetesen fizetni kell majd érte.

De mikor frissíthetünk?

Frissíteni tulajdonképpen már most is lehet, a Windows Insider tesztelői program keretében legalábbis. Ez viszont nem a végleges verzió, számos funkció még nem elérhető, de számos hibával is össze lehet találkozni használat közben. Ezt jelenleg a vállalkozó szelleműek számára lehet ajánlani, esetleg a nagyon türelmetlen felhasználóknak.

A Microsoft a Windows 11 RTM-et még idénre ígéri, ami azt jelenti, hogy addigra készülnek el a szoftver már széleskörűen használható, kvázi már kiadható verziójával. Ezt a buildet küldik a gyártóknak is, akik előtelepítik a PC-kre, laptopokra, egyéb eszközökre. Ezt a verziót egy ideig viszont csak manuálisan lehet letölteni – a Microsoft hivatalos oldalairól elméletileg elérhető lesz majd.

Az ingyenes frissítés, amit a Windows 10 alól érhetünk majd el sajnos csak 2022-ben válik elérhetővé, és előre láthatólag több hónapos folyamat lesz. Pontos dátumot még nem ismerünk, de mivel korábban már szó volt egy lehetséges 2021-es frissítésről, nagy eséllyel 2022. első felében kezdődik a procedúra.

Ez sajnos azt jelenti, hogy azok, akik a Windows 11-re ácsingóznak legalább fél évet kell várniuk arra, hogy egy stabil és funkcionális új operációs rendszert használhassanak.

via – HVG

https://leet.hu/?s=zowie&post_type=product

×