Sok feltételnek meg kell felelni.

A Microsoft június 24-én leleplezte a következő operációs rendszerét, mely a Windows 11 névre hallgat. Pénteken be is mutattuk a még idén érkező Windows legnagyobb újdonságait, ha valamiért lemaradtál volna róla, akkor mindenképp érdemes vetned rá egy pillantást. Abban a bejegyzésben ajánlottuk a PC Health Checker névre hallgató Microsoft alkalmazást, mely leellenőrzi a gépünket, hogy fut-e majd rajta a Windows 11.

PC Health Checker

Az applikáció azonban nem árulja el, hogy miért nem kompatibilis a gépünk!

Pénteken én is lefuttattam a fenti programot, de azt írta, hogy a gépem nem kompatibilis a Windows 11-gyel. Érdekes lenne, hiszen egy 8 magos i7-9700 ketyeg benne egy RTX 2060 társaságában, ami azért még bőven elegendő 2021-ben is. Itt jött a képbe a nyílt forráskódú WhyNotWin11 program, mely szépen levezette hol is a probléma.

Hamar megkaptuk a válasz

Szerencsére egyből kiderült, hogy a BIOS-ban bekapcsolható Secure Boot és TPM funkciókkal van csak baj, ez könnyen orvosolható. A program legfrissebb, aktuális verzióját IDE kattintva tudod letölteni. A Microsoft tervez hasonló funkciót implementálni a PC Health Checker applikációba, talán a mai verzióban már ott is elérhető lesz. 

https://leet.hu/termek/steelseries-apex-3-rgb-ip38-gamer-billentyuzet-64810/

×