Hazánkat sem kíméli a hőség.

Azt hiszem nyugodtan kijelenthetjük, hogy a mai nap hazánkban sincs túl hűvös, 34-37 fok körüli maximumokkal találkozhatunk szerte az országban. Ezt is nehéz elviselni, ám úgy tűnik nálunk is vannak rosszabb helyzetben lévő városok, államok.

Az amerikai National Weather Service mai figyelmeztetésben soha nem látott hőséget jelzett előre Washington állam északnyugati részére. Az időjárási modellek 113 Fahrenheit, azaz 45 Celsius-fokos hőmérsékletekkel kalkulálnak, így bizony tényleg kibírhatatlan lesz a mai nap.

A Bungie játékfejlesztő stúdió nem is próbál meg hadakozni a természet erejével, kénytelenek némi szabadságot kiírni a dolgozóknak!

A Bungie-t azt hiszem nem kell bemutatni a gamer közösségnek. Ők fejlesztették az első Halo részeket, majd később a Destiny első és második részénél találkozhattunk újra a cég nevével. Seattle nem a meleg időjárásáról híres, ezért is érhette felkészületlenül a céget a hirtelen jött forróság. Az átlaghőmérséklet 22 és 12 fok között szokott alakulni ezen a környéken, így eddig kimondottan hűvös nyarakat éltek át az ott élők, sok irodában nem is találkozhatunk légkondicionáló berendezésekkel.

A helyzet komolyságát mutatja, hogy az Amazon is úgy döntött, hogy a Seattle-ben található központjukat sok más helyi létesítménnyel egyetemben kinevezik „public cooling centre”-nek, azaz bárki bemehet egy kicsit hűsölni a légkondikkal megtámogatott épületkomplexumokba. Szerencsére csak a mai napot kell valahogy kibírnia a város lakosságának, holnap már nemigen kúszik 30-31 fok fölé a hőmérő higanyszála.

Védekezés a hőség és túlmelegedés ellen

Az elmúlt időszakban többször is körüljártuk a hőmérséklettel kapcsolatos témaköröket. Hol „tudományosabb”, hol viccesebb megközelítésből. Úgy tűnik szükség is volt rá, hiszen az elmúlt hetekben hazánkat sem kímélte a rettentő hőség, talán csütörtöktől várható egy kicsit enyhébb időjárás.

Ti hogyan védekeztek a meleg ellen?

https://leet.hu/?s=zowie&post_type=product

×