Mindenki legnagyobb örömére és meglepettségére a Dark Horse képregénykiadó bejelentette, hogy mostantól AAA-s játékokat fognak készíteni a karaktereikkel.

A Marvel és a DC után Amerika (és úgy a világ) harmadik legnagyobb és független képregénykiadója, a Dark Horse bejelentette, hogy egy új részleget nyit, a Dark Horse Game-et, ami kifejezetten videojátékok készítésével fog foglalatoskodni.

Viszont, mivel egy teljesen új részlegről van szó, sem emberük, sem tapasztalatuk nincs még a AAA-s játékkészítéshez, ezért a birtokukban lévő jogok „kiadásával”, licencelésével kezdik a működést. Ez pedig azt jelenti, hogy mostantól bárki bejelentkezhet többek között a Hellboy, a Sin City, a A Maszk, vagy az Esernyő Akadémia játékkészítési jogaiért, akivel pedig sikerül is megegyezni, az használhatja a történeteket és karaktereket.

Sőt, a Dark Horse Games annyira belevetette magát a munkába, hogy jelenleg is több világvezető játékipari szereplővel folytatnak tárgyalásokat kifejezetten nagyköltségvetésű multiplatform adaptációkról.

A jelentkezők között pedig nagyon nem akárkik lehetnek!

Dark Horse Comics Wallpapers FREE Pictures on GreePX

A Dark Horse közvetlenül ugyan nem volt érintett korábban a játékfejlesztésben (ennyire legalábbis semmiképp), de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne kötődésük. A Konami például 2008-ban készített egy Hellboy játékot, így most is értelemszerű lenne, hogy az első jelentkezők között lehetnek, csakhogy a vállalat egyre inkább távolodni látszik az ipartól, így könnyen átengedhetik a helyüket másnak.

Kezdetnek ott lehet a CD Projekt RED, akikkel aktív együttműködésük is van, ugyanis a Dark Horse műhelyeiben készülnek az egyébként egészen kiváló és minőségi The Witcher képregények, melyek leginkább a játékon alapszanak. A lengyel stúdió pedig nem csak a fejlesztésben, hanem a kiadásban és a disztribúcióban is remek választás lehet a GoG miatt. Nem mellesleg már azt is bejelentették titokzatosan, hogy jövőre két AAA-s címet készülnek fejleszteni – talán az egyik pont egy DH-féle lesz.

A másik lehetséges jelentkező a Ubisoft lehet, ugyanis a CDPR-hez hasonlóan velük is aktív összeköttetésben állnak a The Division franchise révén. A Dark Horse a vírus sújtotta világban játszódó képregényeket is készített, így az előzőekhez hasonlóan ugyancsak adott lenne egy kollaboráció. Nem említve egyébként, hogy a Ubisoftnak a portfóliójába tökéletesen vágna egy nyílt világú kooperatív akció, mondjuk az Esernyő Akadémia világában.

Persze a fentieken túl is voltak más stúdiókkal és kiadókkal is együttműködéseik, mint például az Activision Blizzarddal, a Naughty Doggal, vagy a Bungie-val, de velük közel sem volt akkora az összeborulás. Ahogyan a Microsoft-Sony párost sem zárhatjuk ki, bár közülük nagy eséllyel az Xbox gyártó lehet a lelkesebb, hiszen nekik sokkal égetőbb szükségük lehet a Pókember ellenében egy szuperhősös exkluzívra.

Hamarosan viszont mindent tudni fogunk! A Dark Horse vezérigazgatója, Johnny Lee legalábbis azt mondta a GamesBeat-nek, hogy több nagy stúdióval folynak előrehaladott tárgyalások, melyek ha jól alakulnak akkor legkésőbb 2022 közepére már mozgás közben is láthatjuk a legnagyobb karaktereiket. 

Te milyen játékot tudnál elképzelni Hellboy-al? Jöhet egy Pókember-szerű Maszk játék? Esetleg egy nyílt világú Esernyő Akadémia, egy Naughty Dog fejlesztette Cin City, vagy egy Ghost of Tsushima-féle Usagi Yojimbo?

via – GamesBeat

https://leet.hu/termekek/ujdonsagok/

×