Tucker Griggs imádja a videojátékokat, betegsége miatt viszont kénytelen lábbal játszani, és még így is a világ legjobb Overwatch játékosai közé tartozik.

Szerencsére egyre több játékipari szereplő dönt úgy, hogy nagyfokú kisegítő beállítással látja el a játékait, sőt, a legnagyobb vállalatok még segítséget is nyújtanak a fejlesztőknek a megfelelő integrálásukban – mint például a Microsoft, ami mindezt teljesen ingyen teszi. Emellett akadnak olyan fizikai megoldások, melyek kifejezetten a mozgásban valamilyen módon korlátozottak számára teszik elérhetővé a videojátékok adta örömöket, gondoljunk ugyancsak a Microsoft-féle Adaptive Controllerre.

A 23 éves Tucker Griggs számára ezek viszont inkább hátráltató tényezők, ő ugyanis sokkal jobban játszik a lábaival, mint bármilyen kisegítő lehetőséggel.

Tucker arthrogryposis multiplex congenita betegséggel született, amely az izomzat és a kötőszövet, úgy pedig a végtagok merevségével és izomsorvadással jár. Ezt műtéttel és fizioterápiával némely esetben lehet mérsékelni, a fiatal fiúnak erre nem volt sok esélye, ő ugyanis karizmok nélkül látta meg a napvilágot. Őt azonban nem olyan fából faragták, és megtalálta a módját annak, hogy legalább virtuálisan kikapcsolhasson a barátaival.

Tucker Griggs, ayakları ile oynayarak Overwatch profesyoneli oldu - Haberler

Szia, Tucker Griggs vagyok, és lábbal játszva semmisítem meg az ellenfeleimet!” – kezdi bemutatkozását a Totally Game videójában a fiú.

Az igazság az, hogy nem is nagyon túloz, ugyanis valóban sok egészséges játékost képes eltenni láb alól – jelen esetben szó szerint. Tucker már egészen fiatalon megtanulta a lábait használni a mindennapi tevékenységei lebonyolításához: a lábával főz, a lábával fest és a lábával takarít, ha kell, így nem okozott problémát neki az egér és billentyűzet kezelésének elsajátítása sem.

Olyannyira nem, hogy Tucker az Overwatch játékosok krémjéig, a világ legjobb 5%-át tömörítő Masters Rankig küzdötte fel magát – kizárólag lábbal játszva.

A bemutató interjú során azt is megmutatja, hogy mindezt hogyan abszolválja, és tulajdonképpen pontosan azt láthatjuk, mintha egy kézzel játszó játékost figyelnénk. Jobb lába az egéren, míg bal lába a billentyűzeten pihen, majd amikor kezdetét veszi a meccs, azonnal nekifeszül, és profihoz méltó pontossággal rombol bele az ellenfél soraiba main karakterével, Reinhardttal.

Azért ezt a karaktert választotta, mert a célzás azért nem megy olyan jól neki – mondta ő szerényen, majd azt is bemutatta, hogy az egyik legpontosabb egérmunkát igényló karakterrel, Echoval milyen eredményre képes. Ahogy ő fogalmaz, vele a legrosszabb, de a végére azért így is összehozott egy győzelmet.

 

Tucker természetesen nem tervezi abbahagyni a videojátékozást, és mi is csak erre tudjuk őt bíztatni. GG Tucker!

 

https://leet.hu/?s=WSNews&post_type=product

×