Sokan példát vehetnének arról az amerikai tanárról, aki Son Gokunak öltözve rappelve tanítja a diákjainak a nehezen érthető matek tananyagot.

Többször előkerül témaként az oktatás lehetséges reformja, melyekben több más mellett az egyik legnagyobb kérdés az újabb kulturális alkotások lehetséges és/vagy szükséges beemelése valahogy a tananyagba, illetve a tanítás módjába formájába.

Magyarországon például egészen problémás kérdéskör szokott lenni a kötelező olvasmányok felfrissítése, de egyre többször jön elő a videojátékok lehetséges edukatív jellegű felhasználása is. Persze még megannyi más módon lehetne újraértelmezni a gyermekek tanítását és tanulását, amire már csak a technológia fejlődése miatt is egyre égetőbb szükség is lenne.

Egy texasi matematika tanár, Thomas Mayfield lehet a megoldás ékes példája, aki Son Gokunak öltözve rappelve tanított matek témazárót a kisiskolás diákjainak.

Mayfield úgy gondolja, hogy a matek hiába egy nagyszerű tantárgy, de az közel sem tud olyan izgalmas lenni mint egy történelem, vagy a kémia-fizika. A matematika szárazságából adóan sokan könnyen lemaradhatnak az anyaggal, ez pedig meg fog látszani a gyerekek jegyein is, ezzel sok esetben még tovább mélyítve az alapproblémát.

Ezért azt találta ki, hogy bizonyos anyagokat formabontó módon próbál meg átadni, lehetőleg úgy, hogy azt a legtöbb diákja megértse. A fenti videóban például a törtekkel való számolást vették át újra az ötödikes osztályával, mint témazáró.

Így tanulhatunk, de közben jól szórakozunk is” – mondta a 11 éves Jordan Rasberry. „Így jobban megértjük az anyagot és az összefüggéseket” – tette hozzá a 11 éves Skya Stevenson.

A gyerekek mellett a szülők és a kollegái is áradoznak Mayfieldről, aki korábban 50.000 dolláros technológiai támogatást is nyert az iskola számára néhány diákokkal leforgatott zenés-edukációs videójának köszönhetően. Emiatt 2019-ben még az Ellen Show-ba is meghívták:

 

Na és azt tudtad, hogy most elképesztően remek áron csaphatasz le minőségi White Shark billentyűzetekre?

https://leet.hu/?s=steelseries&post_type=product

×