Vészesen közeleg az Act 3, ami egyben az új pálya debütálását is jelenti. Na de vajon mely ügynökök fognak dominálni?

A VALORANT világában az elmúlt napok másról sem szóltak, mint az új szezon tartalmáról, hiszen a holnapi napon véget ér a jelenlegi Act és kezdetét veszi az Episode 2 Act 3. Az újdonságokról már mi is több ízben beszámoltunk, így például a Battle Pass-ről, az új skin pack-ről, illetve az új pályáról is. Ha pedig az Act 3 teljes egészére kíváncsi vagy, akkor ebben a cikkben megtalálod az összes fontosabb részletet. Ezúttal annak jártunk utána, hogy Breeze mely ügynököknek fog leginkább kedvezni, lássuk hát az új pálya lehetséges favoritjait.

Yoru

A japán Duelist január közepén csatlakozott a VALORANT világához, de nem tudta beverekedni magát a legnépszerűbb ügynökök közé. Olyannyira nem, hogy a profik teljes mértékben figyelmen kívül hagyják, nem pickelik a versenyek során. Tény és való, hogy nem egyszerű érvényesülnie, hiszen kategóriájában Raze és Jett viszik a prímet, de jelenleg még Reyna és Phoenix is racionálisabb döntés.

Nemrégiben, a 2.06-os frissítésben némileg erősítették, ezt valószínűleg újabb buffok követik majd, de talán az új pálya is segít abban, hogy Yoru végre kibontakozhasson. Mivel Breeze hatalmas területen fekszik és rengeteg a sunyulási lehetőség, így a Gatecrash és a Dimensional Draft is roppant hasznos lehet, akár az ellenfél mögé kerülés, akár az információszerzés a cél.

Viper

Néhány hónappal ezelőtt még a játék legrosszabb karakterének bizonyult, azóta azonban sok törődést kapott a fejlesztő Riot Games-től, így mostanra már versenyeken is egyre többet látni. Az elmúlt öt update alatt Viper pick rate-je folyamatosan nőtt (1.2%->1.3%->1.4%->2.9%->3.4%), az új pályán pedig valószínűleg csak még tovább emelkedik.

A Toxic Screen már önmagában elég, hogy „félbevágj” egy lerakót, míg – a rengeteg letartásra alkalmas spot miatt – az ellenfélnek számtalan pozícióra számítania kell. Mivel a nagy terület ellenére itt csak két site van (Haven három lerakójával szemben), így a Viper’s Pit is sokkal erősebbnek számít, pláne, hogy a plantolásra alkalmas tér sem túl nagy.

Astra

Az nem is lehet kérdés, hogy a VALORANT legújabb, tizenötödik ügynöke is otthonosan mozog majd a tengerparti helyszínen. A fentebb már említett Viper-hez hasonlóan, Astra is nagy területeket képes elfoglalni, ezáltal pedig könnyen kiszoríthatja ellenfeleit. Ráadásul tudását a támadó és a védekező oldalon egyaránt remekül kamatoztathatja, hiszen minden a tarsolyában van, ami ehhez kellhet.

Mindemellett a változtatások őt is utolérhetik, ezzel kapcsolatban már néhány pletyka is napvilágot látott. Én úgy gondolom, hogy buffolás esetén Astra gyakorlatilag kötelező pick lenne, de nemcsak Breeze, hanem bármely más pálya esetén is. A profik is egyre jobban kezdik kiismerni, rendre beválasztják, népszerűségét pedig a statisztikák (0.3%->2.8%->4.3%->5.2%) is alá tudják támasztani.

Szerinted melyik lesz a legerősebb ügynök az új pályán? Írd meg nekünk kommentben!


×