Astra valósággal berobbant a köztudatba és már kompetitív szinten is elképesztően népszerű.

A VALORANT tizenötödik ügynöke, a ghánai Astra március 2-án látta meg a napvilágot, s bár eleinte nem bizonyult a legnépszerűbb választásnak, az idő folyamán egyre kapósabb lett. Ráadásul kedvelőinek arca széles mosolyra derülhetett a legutóbbi frissítésnél, ugyanis jelentősen erősítették egyik képességét.

A Gravity Well, amely a kijelölt terület középpontjába húzza az ellenfeleket, ezúttal már a Spike-ot hatástalanító játékosokra is befolyással van. Mindez azt jelenti, hogy a folyamat akár megszakításra is kerülhet, így a Killjoy-féle Nanoswarm-hoz hasonlóan, ez a képesség is roppant hasznos és erős a plantolás utáni szituációk során.

Korea’s Astra Utility is Insane – Video Analysis from VALORANT

Astra a profi mezőnyben is rendkívül népszerű, már kapásból a „debütáló versenyén”, a VCT észak-amerikai Stage 2: Challengers 2 tornán az egyik legfontosabb ügynökké lépett elő. Összességében a mérkőzések 40%-án pickelték, amivel az ötödik legkelendőbb karakternek bizonyult. A Controller ügynökök közül csak Omen tudta megelőzni, de ő a játék kezdete óta a mérkőzések egyik alappilére, így ezen nem kell meglepődni.

Azon viszont annál inkább, hogy Astra egyből a top 5-ben találta magát és a hozzá kapcsolódó pick rate azóta sem csökkent. Képességei módfelett hasznosak és ha jó kezekbe kerül, akkor rengeteget tud segíteni a csapatnak. Gondoljunk csak bele: füstöl, stunnol, lassít, sebezhetővé tesz és akár az egész pályát ketté tudja választani egy fallal. Nem csoda, hogy a profik is imádják!

Nektek hogy tetszik Astra, szoktatok játszani vele? Írjátok meg kommentben!

×