Az Apple felszólította a Discord fejlesztőit, hogy bizony gyorsan tüntessék el a felnőtt tartalmakat.

Korábban azon aggódtunk, hogy majd a Microsoft felvásárolja a Discordot, és milyen rossz lesz ez nekünk, azonban úgy tűnik, hogy az Apple hamarabb hoz bajt a fejünkre. Az eleinte csak gamer közösségekben népszerű közösségi szolgáltatás mára már igen sok réteget vonzott be.

Sokan, sokféle tartalmat osztanak meg ott, vannak pornósok és leakerek, akik külön szervereket tartanak fenn a felnőtt tartalmaik megosztására. Az Apple azonban ezzel nem értett egyet. Bár az ő kérésük az iPhone és iPad eszközökre készült appról szól, nem biztos, hogy megoldható külön a dolog.

A kérésük az App Store szabályzata miatt történik. A vállalat megfenyegette a Discordot a mobilappjának áruházból való kirakásával ezen tartalmak miatt. Nem életünkben először látnánk ilyet, hiszen a többségünk még emlékszik arra, amikor a Tumblrt ugyanerre kényszerítették.

A szerverek házigazdáinak mostantól meg kell jelölniük a NSFW tartalmakat, amennyiben ezt nem teszik meg, azt a fejlesztők megtehetik bármikor, sőt, gond nélkül tilthatják az egész szervert. Lehetséges, hogy ez a kérés, a munka megkönnyítése érdekében a felnőtt tartalmak végleges száműzését jelenti majd.

×