Talán még sosem volt ilyen magas a Discord napi letöltéseinek száma, mint szeptember 5 óta. Akkor robbant be a köztudatba az Among Us.

A napokban írtunk arról, hogy InnerSloth stúdió Among Us című játéka milyen elképesztő sikernek örvend. Nemrég elérték a 100 milliós letöltésszámot, a napi egyidejű játékosszám pedig már több mint 3 millió. Mondanunk sem kell, az eredmények sokakat megleptek, még magát a stúdiót is. Ha csak a Twitchet nézzük, az elmúlt hónapban a játék nézett óráinak száma 650 százalékkal nőtt. A játék olyan népszerű, hogy közben az InnerSloth lemondott a második rész fejlesztéséről és inkább az elsőbe fektetnek energiát.

A játék sikere közben másnak is elhozta a sikert.

Mivel a játék ingyenesen elérhető mobilon is, a népszerűsége azt eredményezte, hogy a Discord mobilalkalmazást is egyre többen töltik le. Rövid időn belül a Discord letöltési rekordokat ért el mobilon.

A Discord szeptember 5 óta minden nap új letöltési rekordot dönt meg. Ez nagyjából 800 ezer telepítést jelent naponta” – írta Adam Blacker, a Apptopia elemzésében.

A Discord letöltésszámának folyamatos növekedése és rekordja minden bizonnyal az Among Us népszerűségének köszönhető, hiszen a játékhoz elengedhetetlen a folyamatos kommunikáció. Mivel a játékot a mobilosok és a PC-sek együtt játszhatják, szinte kötelező, hogy beszélni tudjanak egymással. A Discord erre kiválóan alkalmas.

Te is játszol mobilon Among Us-t?

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×