A befektetők beperelték az NVIDIA-t, mert szerintük átverték őket a játékpiaci lefedettséggel kapcsolatban.

A játékosok dolga 2017-ben sem volt rózsás, legalábbis ha az NVIDIA új csúcskártyáira fájt a gamer fog. Sajnos már akkoriban is komoly problémát jelentettek a kriptobányászok, akik a 30-as szériához hasonlóan felvásároltak mindent, amit értek, ezzel csupaszítva le a boltok polcait.

Problémájuk emiatt nem csak a játékosoknak volt, hanem a befektetőknek is, akik arra lettek volna kíváncsiak, hogy az NVIDIA videojátékos piaci lefedettsége úgy nagyjából mégis mekkorára tehető. A vállalat ennek készséggel eleget is tett, szóval be is perelték őket emiatt.

A befektetők vádja szerint ugyanis az NVIDIA a bányászati célokra eladott kártyákat is a videojátékos rubrikába húzta, ezzel hamisítva meg a valódi adatokat.

1 milliárd dolláros kártérítést követeltek

NVIDIA Evaluates Cryptocurrency Mining GPU Production | TechPowerUp

Kép: TechPowerUp

A kártyagyár természetesen minden tagadott, és állt elébe a tavaly benyújtott keresetnek. Az ügy végére a TechPowerUp portál értesülései szerint múlt héten került pont, amikor is Haywood Gilliam bíró az NVIDIA javára ítélt.

A befektetők nem rendelkeztek kellő bizonyítékokkal arról, hogy a tech vállalat valóban elkövette volna a bűncselekményt. 

A döntés értelmében az 1 milliárd dollár marad az NVIDIA zsebében, és továbbra is folytathatják a csúcskártyák gyártását. Hamarosan viszont még csak hasonlóra sem lesz lehetőség, ugyanis a cég belassítja a bányászati célokra használt kártyáit, majd piacra dob kifejezetten erre a célra szánt verziót, verziókat.

Borítókép: TechNextWeb

https://leet.hu/?s=%22Xiaomi%22+%22Redmi%22+%221More%22+%22YEELIGHT%22&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×