Miközben az Nvidia komoly bevételeket szerzett a bányászoknak köszönhetően, szeretnék enyhíteni a gamerek számára a készlethiányt.

Nemrégiben mi is beszámoltunk arról, hogy az Nvidiának van terve arra, hogy a GeForce kártyákat ne tudják minden esetben bányászatra használni. Ennek célja az, hogy a gamerekhez is eljussanak a videókártyák. Bár úgy tűnik, hogy a GPU készlethiány még akár 2022-ig is eltart, ez nem akadályozta meg az Nvidiát abban, hogy rekordbevételt szerezzen. A Seeking Alpha információi szerint,

a cég több mint 5 milliárd dollárt keresett a negyedik negyedévben, ami 61 százalékos növekedést jelent a tavalyi 3,11 milliárd dollárhoz képest.

Ennek a felét a gamer piac hozta, valamint 100 millió és 300 millió dollár közötti összeg folyt be a kriptovaluta-bányászoknak köszönhetően.

Az Nvidia nem titkolt célja, hogy a GeForce sorozat a gamerek kártyája legyen, így a közelmúltban az RTX 3060-as kártyákat nerfelték, hogy azokat kevésbé lehessen bányászatra használni. A bányászok a közeljövőben optimalizált CMP (Cryptocurrency Mining Processor) kártyákat kapnak, ezzel enyhítve a hátköznapi használatra szánt kártyák iránti keresletet, valamint feltölthetik a készleteket.

Mivel ezeket a bányász-korlátozásokat az illesztőprogram-frissítések révén alkalmazzák, nem világos, hogy mennyire fognak működni a már piacon lévő kártyák esetében. Ha valakit ugyanis zavar a hash rate csökkentése, csak visszatér a korábbi szoftverre. Korábban egyébként a Nvidia azt is elmondta, hogy nem korlátozzák a már eladott kártyákat, de azok, akik most vásárolnak fel gamer kártyákat bányászáshoz, talán már nem járnak olyan jól.

Reméljük, ezzel megoldódik a videókártya készlethiány, és mind a gamerek, mind a bányászok elégedettek lesznek.https://leet.hu/?s=%22eshark%22+%22white+shark%22&post_type=product

 

×