Két megoldást is bejelentett az óriáscég.

Kétségtelen, hogy manapság a VGA piac teljesen irreális árakkal operál, legyen szó akár az új, akár a használt videókártyák árairól. Erről leginkább két dolog tehet, egyrészt az új generációs kártyákból korlátozott raktárkészletek állnak rendelkezésre, másrészt pedig a bányászok ezeket a készleteket is gond nélkül felvásárolják. Akár a felhasználói ár másfélszereséért is.

Úgy tűnik, hogy a gyártók is kezdik megelégelni ezt. Azt NVIDIA rögtön két megoldással is jelentkezett, mellyel mindkét fél jól járhat.

Nem lesz jó ötlet RTX 3060-nal bányászni!

Az NVIDIA a jövő héten megjelenő RTX 3060 driverébe olyan funkciót épített be, mellyel gyakorlatilag értelmetlenné teszik a bányászatot. A szoftver érzékelni fogja, ha valaki Ethereum kinyerésére használja és máris leveszi a hash rate teljesítményét, körülbelül a felére.

NVIDIA CMP

A másik nagy durranás az NVIDA CMP (Cryptocurrency Mining Processor) széria elindítása. Ezeket a kártyákat a cég direkt a bányászok számára tervezte, így különválasztva a két nagy réteg igényeit.

A CMP széria specifikációi

Remélhetőleg ez valamilyen szinten megoldást nyújthat majd a piac jelenlegi problémáira és elérhető áron szerezhetjük be az újdonságokat. Ideje volt már valami hasonló lépésnek. 

https://leet.hu/?s=%22Xiaomi%22+%22Redmi%22+%221More%22+%22YEELIGHT%22&post_type=product

×