A Valve kénytelen lesz komoly összegeket kifizetni a Corsaire szellemi tulajdonjogait kezelő Ironburg Inventions számára.

Úgy tűnik, komolyan rájár a rúd a Valve-ra mostanában. Nem is olyan rég az Európai Bizottság szabott ki komoly bírságot geoblocking miatt a cégre, nem sokkal később pedig szintén pert indítottak ellenük, mivel állítólag szándékosan magasan tartják a Steam játékok árait.

Ha ez nem lenne elég, közben az Ironburg Inventions is pert indított a Valve ellen, mert szerintük a Steam Controller megsértette a szabadalmi jogaikat. Az Ironburg Inventions még 2014-ben figyelmeztette a Valve-ot, hogy a Steam vezérlőjük megsértette a hátsó vezérlőfelületekre vonatkozó szabadalmukat. Vagyis egyszerűen lenyúlták az ötletet. A per egy szakasza lezárult, ám még nincs vége.

A Valve most kénytelen 4 millió dollárt, azaz nagyjából 1,18 milliárd forintot fizetni.

A Valve 2014-ben figyelmen kívül hagyta a figyelmeztetést, és legyártott 1,6 millió példányt a kontrollerből, mielőtt 2019-ben megszüntették a gyártást. Az esküdtszék 4 millió dollár kártérítést ítélt az Ironburg Inventions javára, miután megállapították, hogy a Valve szándékosan sértette meg az Ironberg szabadalmait. Ez a tény most további pereket eredményezhet, tehát lehetséges, hogy a Valve még többet lesz kénytelen fizetni.

„Az esküdtszék egyhangúlag megállapította, hogy a Valve Corp megsértette az Ironburg kontroller-szabadalmát, és több mint 4 millió dollárt ítélt meg az Ironburgnak. Ezen túlmenően szándékos jogsértést állapítottak meg” – írta közleményében az Ironburg.

Nos, a szándékos jogsértés miatt lehetséges, hogy még több pénzt gombolhat le az Ironburg a Valve-ról.

https://leet.hu/page/3/?s=Shark&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×