A cég a vásárlók visszajelzései alapján vette le a hivatalos Nvidia oldal kínálatából a termékeket, pár hétig vissza sem fogják tenni őket.

Szegény Nvidiát még az ág is húzza! Már az újgenerációs kártyák megjelenésekor érezni lehetett, hogy nem lesz zökkenőmentes az RTX 30-as széria indulása. Már az első vásárlási napon őrületes hype volt az új RTX 3080 körül, volt aki 15 millió forintot fizetett egyetlen darabért. A problémák a limitált darabszám, és a villámgyorsan fellépő készlethiány miatt alakultak ki, három nap múlva az Nvidiának nyilvánosan kellett bocsánatot kérnie a vásárlóktól.

A bocsánatkérés viszont, annak ellenére hogy ilyen helyzetben szinte kötelező volt, inkább csak rontott a helyzeten. Csalódott vásárlók poénos és kevésbé poénos bejegyzései lepték el a netet, szinte minden figyelmet az Nvidia készletproblémáira irányítva. Időközben ráadásul kiderült, hogy az új kártyák sorra fagynak és omlanak össze, de ezt pár napa alatt még sikerült orvosolni. Nem úgy a készlethiányt, amire sajnos nem találtak megoldást.

A cég nem tehetett mást, október elején bejelentették, amitől mindenki félt.

2020-ban már szinte biztosan nem tudnak elég RTX 30-as kártyát gyártani ahhoz, hogy mindenkinek jusson belőle, aki venni szeretne. Egyszerűen túl népszerű és kevés van raktáron. Akinek nem jutott, talán majd 2021-ben megveheti magának..

A megpróbáltatásoknak azonban itt még nincs vége. A legújabb fejlemények szerint a hivatalos Nvidia oldalról levették az RTX 3080 és a 3090 Founders Editionöket, így a jövőben még új készlet érkezése esetén sem lesznek direktben rendelhetőek. Az nvidia.com oldalra feltöltött tájékoztató szerint a jelenleg készlethiány miatt egyébként nem kapható RTX 3080 és 3090 Founders Editionöket a jövőben csak helyi partnereiktől lehet majd beszerezni.

Az említett partnerek ugyanis csak az Egyesült Államok területén fogják értékesíteni az említett kártyákat. Európában egyelőre senki nem tudja, honnan lehet majd beszerezni őket. Az Nvidia szerint pár hét múlva már elérhetőek lesznek a Founders Editionök a tengerentúlon, hogy nálunk mi lesz, az egyelőre megmondhatatlan.

 

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×