Voltak gondok a megjelenés napján.

Csupán alig egy napja van piacon az RTX 3080, az emberek máris megvesznek érte. Rég láttunk ekkora hype-ot az első napon, talán az új generációs konzolok megjelenéséhez tudnánk leginkább hasonlítani az egészet. A boltok egyszerűen nem tudják kielégíteni a vásárlói igényeket a készlethiány miatt, amíg a bányászok bevásároltak már megjelenés előtt a kártyákból. A labda jelenleg az Nvidiánál pattog, akik legújabb levelükben kértek elnézést a vásárlóktól.

Nyilván a zöld óriás is látta az állapotokat, a saját rendszerükben is jól látják, hogy egyesek botokkal próbálnak rendeléseket leadni, kijátszva az Nvidia darabszámkorlátozását. Na meg persze azt is láthatták, hogy elözönlötték az 1200 dolláros RTX 3080-asak az eBay-t, ami az előbb említett botoknak köszönhető, akik minden rendelés esetén azonnal elárverezik a megrendelt darabokat.

Miután délután élesedtek az RTX 3080 eladások az Nvidia oldala rövid idő alatt összeomlott a túlterheltségnek köszönhetően, emiatt elnézést kért a cég és megígérték hogy ezúttal nem bízzák az automatizált rendszerre a rendeléseket, hanem maguk nézik át mindet, hogy ezzel kiszűrjék a nyerészkedőket.

Ezen felül állításuk szerint több, mint 50 áruház kapott az RTX 3080-asokból, a készletek újratöltése pedig folyamatos, azaz próbálják kielégíteni a felmerülő igényeket, de sajnos elképzelhető, hogy ez egy hosszabb folyamat, ugyanis a gyártósorokon folyamatosan gördülnek le az újabb példányok, de ekkora keresletre valószínűleg maga a cég sem számított. A levél végén elnézést kértek az okozott kellemetlenségek miatt.

Ez történt korábban:

15 millió forintot adtak egy RTX 3080-ért – Kígyózó sorokban vártak az új RTX-ekre az emberek

 

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×