Nem igazán tetszik a vásárlóknak, hogy sokan csak hasznot húznának az Nvidia új kártyájából.

Jelenleg minden gamer álma egy RTX 3080, amiből sajnos olyan kevés készült el időre, hogy az Nvidia egyelőre nem bírja kiszolgálni a vásárlókat. Ráadásul ezúttal nem csak a gamereket kell kiszolgálnia a zöld gyártónak, ugyanis a grafikai munkákon túl az új kártya bányászásra is sokkal jobb, mint a korábbi példányok. Így a bányászok is elkezdtek betárazni.

A kereslet akkora volt, hogy egyesek botokat írtak, amelyek azonnal megvásárolták az Nvidia oldalán az új kártyákat, majd feltették őket jóval drágábban az aukciós oldalakra, hogy aki megteheti és nem bír várni, az megvásárolhatja a bontatlan példányokat.

Ezen egyesek annyira felhúzták magukat, hogy az utóbbi napokban elárasztották az eBay-t a poénos RTX 3080 hirdetések, amik nem többek egy egyszerű papírdarabnál. A különbség csupán annyi, hogy ezt legalább be lehet szerezni, amíg az RTX 3080-asok esetén jóval korlátozottabb készletről beszélünk.

A különféle rajzokon túl volt olyan, aki a rég elfeledett Nvidia kártyáját nevezte át, történetesen egy GTX 4xx-es sorozatú darabról lehet szó, ami az EVGA műhelyéből került ki. Az RTX 3080 redizájn kicsit kezdetleges, de legalább senki sem fogja összekeverni az eredetivel.

A nyerészkedők ellen pedig többen is felléptek, tekintve hogy az egész eBay-t ellepték a drága RTX 3080-asok, ami nem igazán volt szimpatikus az embereknek. Épp ezért többen jelezték, hogy csatasorba állítottak pár botot, amelyekkel a nyerészkedőket támadják.

Egész pontosan arról van szó, hogy az eBay-es licitek árait felverik az előbb említett botokkal, az eladó pedig a végén hoppon marad, ugyanis nyilván nem fizetik ki ezt az óriási összeget, viszont erről a nyerészkedők csak a végén bizonyosodnak meg. Azt nem mondjuk, hogy ezzel megoldódik a probléma, viszont legalább a nyerészkedők életét is megnehezítik.

Az Nvidia korábban már bocsánatot kért a készlethiány és a kialakult helyzet miatt. Reméljük hamarosan vége ennek az egész őrületnek és a zöld gyártó végre elegendő mennyiséget szállít majd az új kártyákból. Ez viszont csak egy álom egyelőre…

A borítókép csupán illusztráció, forrása: Pexels.com

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×