Nyilvánvaló okokból a Facebook Gaming szerette volna, ha Ninja kizárólag ott folytatja streaming karrierjét. Nem volt szerencséjük.

Ahogy arról mi is írtunk, a Microsoft nemrég bejelentette a 2016-ben elindított streaming platform, a Mixer megszűnését. Az indok egyszerű: nem sikerült elég nagyra nőni, így jobbnak látták elkaszálni az egészet.

A Mixer egyik stratégiája viszont azt volt, hogy népszerű streamereket vonzott be a platformra, nem kis összeget kifizetve. Így került a képbe Ninja is, aki 2019-ben lett a Mixer egyik jelentős tartalomgyártója. Persze nem ő volt az egyetlen: shroud is ott folytatta.

A Mixer népszerűsége még a legnagyobb nevek ellenére sem növekedett annyira, mint várták. Most számos streamer alól kicsúszott a talaj. Nekik Ninja küldött némi vigaszdíjat.

A megszűnéssel egyetemben a Microsoft bejelentette együttműködését a Facebook Gamingel. Az új platform most próbál helyet találni magának a gamer világban, így tulajdonképp jókor lépett be a képbe.

Nemrég egyes források arról számoltak be, hogy a Facebook megpróbált több éves szerződéseket kötni népszerű tartalomgyártókkal, köztük Ninjával és shrouddal is. A hírek szerint mindketten visszautasították az ajánlatot. Állítólag azért, mert nem szeretnének elköteleződni és kizárólag szerződést aláírni. Inkább szabadúszók lesznek.

Pletykák szerint Ninja számára 60 és 90 millió dollár közötti összeget ajánlottak fel, ha kizárólag a Facebook Gamingen streamel. A Metro UK arról számolt be, hogy Ninjának 60, shroudnak 20 millió dollárt ajánlottak fel.

Bár az összeg valóban brutális (90 millió dollár kb. 28 milliárd forint), valószínűleg Ninjának nem kérdés már a pénz. Rod Breslau újságíró értesülései szerint Ninja feltehetően 30 millió dollárt (kb. 9 milliárd forint) keresett az Mixerre költözéssel.

Szerinted hol fogja Ninja folytatni streamer karrierjét?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×