Egyszerre vicces és elkeserítő a helyzet. Hiába van 8 anti-cheat a PUBG-ben, a leghatékonyabb még mindig a Redditen való jelentése a csalóknak.

Egészen elképesztő, ami a PUBG-vel történik az utóbbi hónapokban. Az egész idei évük eddig egy katasztrófa, nagyjából minden téren elhasaltak a fejlesztők. A csalókkal vívott háborújuk nagyon rosszul áll, a játék még mindig több sebből vérzik és ha mindez nem lenne elég, még a szerverek is csak döcögősen futnak el a játékosok alatt.

Kémkedik a PUBG a jelszavaink után? – A kellemetlen kérdésre egyelőre nincs hivatalos válasz

 

A közösség is észrevette, hogy hiába az ilyen-olyan anti-cheat, a kernel szintű szűrés vagy az SMS rendszer, a csalók nem állnak le. Az új módszer az lett, hogy a Redditen küldik be a csaló ellen szóló vádakat. Ez lehet egy szimpla meccs vége, egy teljes meccs történet vagy akár valamilyen durván kiugró statisztika.

Szerencsére a PUBG munkatársai kifejezetten aktívak a Redditen az elmúlt időszakban. Ennek köszönhetően sorra látjuk az új példákat, hogy egy ilyen „jelentés” után újabb és újabb csalók repülnek a játékból.

47 Kill Game! from PUBATTLEGROUNDS

Amint az jól látszik, még csak nagy felhajtás sem kell a poszt köré. A játékos mindössze 47 szavazatot kapott, így nem lehetett könnyű észrevenni a posztját. Ettől függetlenül hamar jött a reakció, SteveTheHappyWhale cselekedett:

„Megerősíthetem, hogy a játékos nem sokkal a meccs után végleges tiltást kapott.”

Sajnos arról nincsenek pontos információink, hogy az anti-cheatek mennyi csalót vesznek ki naponta a játékból, az viszont kétség kívül örvendetes, hogy a Redditen is figyelnek a jelentésekre. Ezeknek a tiltásoknak köszönhetően a közösség tényleg úgy érezheti, hogy figyelnek rájuk a fejlesztők. Sajnos ebben úgy is sok behozni valójuk van.

Ti jelentettetek már csalót a Redditen? Jobbnak érzitek a játékot, mióta SMS hitelesítés kell a meccsindításhoz?

https://www.facebook.com/groups/pubghunkozosseg/

×