Úgy tűnik, még a játék sem szokta meg igazán a rengeteg új CS:GO ikon jelenlétét. Összegabalyodott a vakon lőtt kill és a füst ikon.

Mikor a rengeteg új kill feed ikon megérkezett a CS:GO-ba, már lehetett sejteni, hogy elsőre nem lesz tökéletes a rendszer. Egyszerre ugyanis akár 3 név és 7 ikon is szerepelhet egyetlen kill mellett. Ezt a rekordhosszúságú ölést egyébként már össze is hozták, aki még nem látta, itt találja majd.

Az ikonok lényege pont a killek tisztább megértése, hogy mind mi, mind az ellenfél kellő információt szerezzen a körülményekről. Hiszen ha mindenki látja, hogy csupán egy mázlis lövésről van szó, kevésbé fog anyázni és insta reportolni. De ahogy mondtuk, ez csak az elmélet, várható volt, hogy a hibák sem maradnak majd el.

A dolog mostanra sajnos bizonyítást is nyert, a vakon belőtt kill és a füst ikon nem igazán bírják egymást.

BUG: Smoke kill icon not showing after throwing a flash from r/GlobalOffensive

Ahogy a videón is látszik, ha eldobunk egy füstöt, a játék szépen megjeleníti a füstön keresztüli kill ikonokat. Ha azonban utána jön egy vakító, a vakon lőtt killeknél megjelenik a speciális ikon, de a füst ikon már eltűnik. A kettő együtt tehát nem megy, ez pedig könnyen félreértésre adhat okot. Hiszen ha nem látjuk, hogy a vakon jött kill a füstön keresztül érkezett, azt fogjuk hinni, hogy teljesen máshonnan jött a kill. Óvatosan tehát az új ikonokkal, nem mindig mutatják még a teljes igazságot.

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×