Az új generációs Ampere kártyák érkezése közelebb lehet, mint gondolnánk.

Pár héttel ezelőtt az Nvidia is bejelentette, hogy eltolják az idei GTC-t, természetesen a COVID-19 járvány miatt. Az Nvidia vezérigazgatója azt is hozzáfűzte, hogy „az új technológiák bejelentése még várhat”, amiből rengetegen arra következtettek, hogy épp az új generációs Ampere kártyákról van szó. Elvégre milyen nagy újdonsággal készülhet még a cég? Az már csak rátesz egy lapáttal, hogy időközben rengeteg információ szivárgott ki az új RTX-ekről, amelyek bőven fognak teljesítménynövekedést csempészni a hétköznapjainkba.

El szerencsére nem maradt, de természetesen eltolták az idei GTC-t /Kép: Tweaktown

A rendezvényt ettől függetlenül meg fogják tartani, ám erre egész augusztusig várnunk kell. A bejelentést követően az Nvidia részvények árfolyama 314 dollárról egészen 196 dollárig estek, ami nem túl jó hír a menedzsmentnek. Azóta többször próbálták megnyugtatni a piacot, ennek hatására emelkedett az árfolyam, de mint tudjuk egy nagy bejelentéssel lehetne ezt igazán feltornázni.

Ez a bejelentés pedig augusztusra datálható, legalábbis a belsős informátorok szerint, amire egyébként a piaci elemzők szerint is jó esély van.

Persze ilyenkor mindig felmerül a kérdés, hogy nem csupán azért szivárogtatnak ki információt, hogy megnyugodjanak az emberek és ezzel együtt a részvények árfolyama is stabilizálódjon. Ettől függetlenül természetesen egyáltalán nem kizárt, hogy végre megtörténik a bejelentés, erről írnak a Tweaktown és a Bloomberg újságírói is.

Az RTX széria nem a kiugró ár/érték arányáról maradt nevezetes, reméljük tanultak az esetből /Kép: PCmag

A kereskedelmi forgalomba való megjelenésig viszont valószínűleg egészen szeptemberig várnunk kell még. Ami egyébként Nvidia startnak nevezhető, elvégre az RTX 2080-at is 2018. szeptemberében dobták piacra, de korábban (2014) a GTX 980 is szeptemberben került a boltok polcaira.

A borítókép csupán illusztráció, forrása: tech4gamers.comhttps://www.facebook.com/groups/erackgaming/

 

×