Már tűkön ülve várjuk az Nvidia új generációs kártyáit.

Még be sem jelentették hivatalosan, de már megannyi információ szivárgott ki az Nvidia új generációs kártyáiról. Ezúttal sincs ez másképp, az egyik fő leaker ugyanis ismét megszólalt. Állítása szerint az Amere kártyák jelentős előrelépésnek fognak számítani, mind a közép, mind pedig a felsőkategóriában.

Az informátor szerint az RTX 3080 Ti 40%-ot verhet a korábbi csúcsmodellre, azaz az RTX 2080 Ti-ra.

https://twitter.com/CorgiKitty/status/1237748855426310144

 

Ez még nem minden, ugyanis úgy fest, hogy az új kártyák immáron a Samsung 10 nanométeres gyártósorain fognak napvilágot látni, ami már önmagában nagy előrelépés lehet a jelenleg használt 12 nanométeres technológiához képest.

Úgy tűnik, hogy memória tekintetében nem szálltak el túlzottan a mérnökök, és „csupán” 1 GB-nyi modullal lesz több az RTX 3080 Ti-asokon, mint jelenleg. Persze nem mintha a 12 GB memória nem lenne elegendő. A CUDA magok száma is nőtt, méghozzá 4352-ről 5376-ra. Már ebből is gyanítható, hogy szép kis összeget kell majd leszurkolnunk a kártyáért.

Az új generációs Amperék esetén pedig a leggyengébb kártya is rendelkezni fog Ray Tracing támogatással, legalábbis jelen állás szerint. Viszont az SLI kizárólag az RTX 3080 Ti esetén lesz elérhető, ami valószínűleg nem túl nagy érvágás, tekintve, hogy manapság nem túl népszerű a technológia.

Persze az még nincs meg, hogy pontosan mennyibe fognak kerülni az új kártyák, de a csúcskategória valószínűleg továbbra is aranyáron fog menni, tekintve, hogy jelenleg az RTX 2080 Ti ajánlott végfelhasználói ára 380 ezer forint körül alakul hazánkban.

Ti mit vártok az új generációs kártyáktól?

A borítókép csupán illusztráció

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×