Jött, látott és már előre tekintélyt parancsol az Nvidia titokzatos új videókártyája.

Valami igazán nagy dobással készül az Nvidia, legalábbis ez egyértelművé vált azokból a kiszivárgott információkból, amit az utóbbi hetekben tártak a szemünk elé. Nemrég írtunk róla, hogy két ismeretlen kártya tűnt fel a Geekbench adatbázisában, most pedig megjött a harmadik, ami még az eddigieknél is erősebb lesz.

Erről egyrészt a Geekbench CUDA pontszáma is árulkodik, ami nemhogy az RTX 2080 TI-t, de még a 3,5 millió forintos Tesla V100-at is otthagyta.

Ugyanis míg az utóbbi legjobb esetben is 212 570 pontot kapott a tesztben, addig az Nvidia új kártyája 222 377 pontot ért el ugyanitt.

Ez valószínűleg a hihetetlen mennyiségű CUDA magnak köszönhető, amit a kártyába pakoltak, ugyanis 7 936 CUDA egység található az új titokzatos nagyágyúban, míg mondjuk az RTX 2080 Ti „mindössze” 4352-vel rendelkezik. Mindemellé 32 GB memóriát pakoltak rá a mérnökök, csakúgy, mint az AMD titokzatos kártyájára, amit még szintén nem jelentettek be hivatalosan.

Egyelőre még csak tippelgetik, hogy ezek az új generációs Volta kártyák melyik szegmensbe érkeznek. Könnyen lehet, hogy a csúcs Teslákat fogják lecserélni, de természetesen az sincs kizárva, hogy a játékosoknak kedveskedik majd az Nvidia.

A borítókép csupán illusztráció, forrása: Nvidia

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

 

 

×