Egyre több a Switch tulajdonos, viszont nem elég megvásárolni a gépünket, épségben is kell tartani. Íme egy lista a felhőtlen Nintendózáshoz.

Egyre többen figyelnek fel a Nintendo aktuális konzolgenerációjára, a Switch-re. Mindebben a technológia és a játékkiadók is közrejátszanak, ugyanis sokkal szélesebb játékoskört ér el a Switch, mint az eddigi Nintendo konzolok.

Olyan kiemelkedő – nem tipikusan „Nintendós” címek játszhatók rajta, mint az Overwatch, a Witcher 3, a Devil May Cry széria, valamint a Skyrim, vagy a Monster Hunter. Ezek közül utóbbiról gondoltuk volna, hogy játszható lesz valaha is a Nintendo új masináján a 3DS-es előd miatt.

Ráadásul mindez azért hatalmas szó, mert utazás közben is használhatjuk Switch-ünket. A fent említett – természetesen a teljesség igénye nélkül összeállított – lista nagyja eddig csak asztali gépeken, vagy a nagyobb konzolokon volt elérhető, most viszont a zsebünkből bármikor előránthatjuk őket. Némi ráhagyással ugyan (FPS, grafika, stb.), de a játékélmény így is minőségi.

Dübörög is a Switch piac, az alapgépek után tavaly szeptemberben egy Lite masina is érkezett, sokan pedig úgy gondolják, hogy ezt idén, vagy jövő tavasszal akár egy Pro is követheti.

De milyen plusz költségekkel érdemes számolni?

Igazából mindegyik pár ezer forintos tétel – a tok a legdrágább -, de sok kicsi sokra megy, ezekkel is számoljunk, amikor Switch vásárlásra szánjuk magunkat!

R.D.S. Industries

Első sorban biztosan szükség lesz egy kemény tokra. Mivel kedvenceinket szeretnénk utazás közben is nyüstölni, így valamiben tárolnunk kell szeretett konzolunkat. A Switch összességében egy igencsak törékeny gépezet, az ára viszont van annyira borsos, hogy érdemes rá fokozottan vigyázni. A Lite egy fokkal strapabíróbb, mint a nagy testvér, ugyanis ahhoz nem járnak levehető Joy-Conok. A tok viszont mindkét modell esetében elengedhetetlen tartozék.

S ha már ott tartunk, hogy védelem, a képernyővédő fólia felhelyezését is a kardinális kategóriába sorolnám. Saját gépemről ezt a kiegészítőt lespóroltam, így sajnos néhány hónap alatt megjelent egy-két karc a Lite-om kijelzőjén. Jobb, ha más nem követi el ezt a hibát!

Ha szeretjük a polcon tudni kedvenc játékaink, akkor ezzel a ponttal nem kell nagyon foglalkozni. Viszont ha az eShopból akarjuk bővíteni gyűjteményünk, egy microSD kártya kötelező lesz, ugyanis a legfrissebb játékok már több 10 gigásak is lehetnek, azt pedig nem fogja elbírni az alapgép bővítés nélkül.

Ugyan a Switch összességében egy bivalyerős kézi konzol, az akkumulátora nem a legstrapabíróbb. Körülbelül két és fél-három órát bír egyhuzamban, utána viszont tölteni kell. Egy hosszabb utazás során erre nem biztos, hogy lesz lehetőség, így ajánlott egy erősebb powerbank és egy Switch kompatibilis C-típusú USB vezeték beszerzése.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×