Nemrégiben a Nintendo Switch új eladási mérföldkövet ért el, most pedig az is kiderült, hogy a 2010-es évek legnépszerűbb konzolja volt, különösen az Egyesült Államokban.

A NPD Group elemzőcég nemrégiben az Egyesült Államokra vonatkozóan adott ki olyan adatokat, melyek megmutatják, hogyan alakult a videojáték-ipar tavaly, illetve az elmúlt évtizedben – írja a VentureBeat.

Azt már tudjuk, hogy a Nintendo Switch tarolt 2019-ben, nem csak Japánban, de világszerte. Ha viszont a 2010-es éveket vesszük egyértelműen a PS4 volt a nyerő.

„A Nintendo Switch volt a legkeresettebb hardverplatform. A PlayStation 4 pedig az évtized legkeresettebb hardvere lett” – írta az NPD elemzője, Mat Piscatella.

Ahogy nemrégiben írtunk is róla, PS4-ből már több mint 106 millió fogyott, amivel megelőzte a Nintendo Wii és a PS3 eladásait. Világviszonylatban egyébként a Nintendo Switch számai egész jól alakulnak, már túl van az 50 millió páldány eladásán. Most viszont a konzolpiacon egyfajta stagnálás állt be, amit jól prezentál a GameStop bevételeinek csökkenése is.

 

Ennek oka valószínűleg az, hogy nemrég bejelentették a következő generációs konzolokat, a PS5-öt és az Xbox Series X-et. Sokan már inkább ezekbe a konzolokba szeretnének befektetni, főleg mivel a hírek szerint mind a Sony, mind a Microsoft tervezi a visszafelé kompatibilitás bevezetését.

A hardvereladások csökkenését még a Nintendo Switch sikerei sem tudták kompenzálni. Úgy tűnik tehát, hogy bár a PS4 sikeres volt az elmúlt évtizedben, ideje lassan lejár. Sok gamer már gyűjtögeti a pénzt, hogy idén év végén besétáljon a boltba, és levegye a polcról a következő évtized Sony konzolját, a PS5-öt. Az NPD Group egyébként nemrég azt is közzétette, melyek voltak a 2010-es évek legkelendőbb játékcímei.

Ami a Nintendo Switch konzolt illeti, még akár a következő évtized kedvenc konzolja is lehet. Nemrég jelent meg Kínában is, ahol szintén óriási bevételekre számíthat. Íme a Twitter bejegyzés arról, hogy a Switch egyértelműen kiemelkedett a többi konzol közül 2019-ben, ráadásul a Switch Pro kontroller a legjobban fogyó kiegészítő volt.

A NPD Group Amerikára vonatkozó további adatait is megtaláljátok a Twitteren, többek között azt, hogy melyek voltak 2019-ben a legnépszerűbb játékok a platformon.

Kép forrása: Twitter

Szerinted a 2020-as években hová juthat még a Nintendo Switch?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×