Határozatlan időre eltolták a Call of Duty filmmel kapcsolatos munkálatokat. Jelenleg a filmek készítése nem aktuális a kiadónál.

A Call of Duty mozi jelenleg nem élvez prioritást az Activision háza táján, legalábbis a film rendezője szerint. Stefano Sollima egy olasz interjúban elmondta, hogy a projekt két évig állt, annak ellenére, hogy a forgatókönyvet Sollima maga írta volna, a 2019-es Joker írójával, Scott Silverrel közösen. A Sicario 2: A zsoldos rendezője szerint ez gyakori eset Amerikában.

„A film az Activision-nél jelenleg nem prioritás. Tehát a film munkálatai leálltak, ami Amerikában meglehetősen gyakran fordul elő” – mondta.

A Call of Duty mozit egyébként 2015-ben jelentették be, azóta pedig szinte semmit sem hallani róla. Sollimának abban igaza van, hogy a videojáték-adaptációk gyakran kerülnek a periféria szélére, elég csak az Uncharted film, a Minecraft mozi, vagy a nemrég megjelent Sonic viszontagságos útjára gondolni.

Érdekes, hogy hogy megváltoztak az Activision tervei, hiszen 2017-ben még arról adtak hírt, hogy kész Marvel univerzumot akarnak kiépíteni a Call of Duty franchise filmsorozatával. Activision Blizzard Studios társelnökei, Stacey Sher and Nick van Dyk akkor azt mondták: több filmet is terveznek.

Kép forrása: CoD

„Az egyik film olyan lesz, mint a Black Ops, egy történet a történet mögött. A Modern Warfare inkább arról szól, milyen érzés harcolni egy háborúban, miközben a világ szeme rajtad van” – mondta Stacey Sher.

Az Activision Blizzard másik filmje, a Warcraft mozi 439 millió dollárt hozott, amivel az egyik legtöbb bevételt elért videojáték-adaptáció lett, de a nézőket sajnos nem győzte meg.

Az Activison Blizzardnak mindazonáltal valószínűleg van jobb dolga is, mint a filmek munkálataival foglalkozni. Tavaly a Blizzard több szempontból bajba került, nemrég pont a Warcraft 3: Reforge kapcsán. Az Activision pedig valószínűleg inkább a sok bevételt hozó Call of Duty: Mobile és Modern Warfare üzemeletetésével foglalatoskodik. Idén új Call of Duty játék is jön. Ha ez nem lenne elég, készül a Diablo és az Overwatch animációs sorozat is, tehát projekt van bőven.

Te beülnél a moziba Call of Duty filmeket nézni?

https://www.facebook.com/groups/codmwhungary/

×