Miközben úgy tűnik, hogy a játékok népszerűségi versenyében a Fortnite vezet, a Microsoft nem mondott le a Minecraft filmváltozatáról.

A stúdió most egy új írót bízott meg a forgatókönyv élkészítésével. Allison Schroeder tehát nagy kihívás előtt áll, bár írás terén van tapasztalata. Nem csak a „Számolás joga” és a „Barátom, Róbert Gida” társírója volt, de részt vett a Jégvarázs 2 történetének megírásában is.

Allison Schroeder – Kép forrása: Hollywood Reporter

A Warner 2014-ben vette meg a Minecraft film jogait és azóta próbálnak filmet összehozni belőle. Már több megjelenési dátum is érkezett, sőt rendezőváltás is történt. A legutóbbi bejelentés szerint Peter Sollett rendezi majd a Schroeder által írt filmet, aki korábban inkább tévésorozatokat rendezett.

Hogy az új író milyen történetet fabrikál, egyelőre nem ismert. Korábban azt írták, hogy a filmben egy tinilány kalandjait követhetjük nyomon, aki csapatával próbálja megmenteni Overwolrd-öt a gonosz Ender sárkánytól. Lesz min gondolkoznia, hiszen a film 2022-es megjelenési dátumot kapott. Az írónő tollából pedig még idén november 22-én érkezik a Jégvarázs 2.

Melyik filmet várod jobban?

×